Αναφορές για πυρά σε πολλές τοποθεσίες μέσα στην Ουτρέχτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 15:08 Αναφορές για πυρά σε πολλές τοποθεσίες μέσα στην Ουτρέχτη

Ο συναγερμός έχει ανέβει στο ψηλότερο επίπεδο

Ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, με τουλάχιστον έναν νεκρό, παραμένει ασύλληπτος σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κι ενώ ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έκανε λόγο για πυροβολισμούς σε πολλές τοποθεσίες.

«Είναι πολλά που δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, σε αυτό το σημείο, και οι αρχές εργάζονται σκληρά για να διακριβώσουν τα γεγονότα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο δράστης είναι ασύλληπτος» δήλωσε ο Pieter-Jaap Aalbersberg σε συνέντευξη Τύπου, μετά το αιματηρό περιστατικό που έθεσε την πόλη σε συναγερμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αρνήθηκε να πει κάτι αναφορικά με τον αριθμό των τραυματιών ή τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές έχουν περικυκλώσει κτίριο στην Ουτρέχτη, στο οποίο υπάρχουν υποψίες πως κρύφθηκε ο δράστης της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα στοιχείο γνωστό αναφορικά με την ταυτότητά του και τον αριθμό των θυμάτων.

Ο συναγερμός έχει ανέβει στο ψηλότερο επίπεδο στην επαρχία της Ουτρέχτης, τα σχολεία έλαβαν εντολή να κλείσουν τις πόρτες τους ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές. Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν και στα τζαμιά.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση