Ουτρέχτη: 37χρονος Τούρκος ο βασικός ύποπτος για την επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 16:12 Ουτρέχτη: 37χρονος Τούρκος ο βασικός ύποπτος για την επίθεση

Τουλάχιστον ένας νεκρός από σφαίρες στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι αρχές αναζητούν έναν 37χρονο τουρκικής καταγωγής.

Η ολλανδική αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο σε σχέση με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη, όπου πιστεύεται ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

«Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (που γεννήθηκε στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη και τουλάχιστον έναν νεκρό  "φαίνεται να είναι τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Ολλανδός τηλεοπτικός σταθμός NOS μετέδωσε ότι ο Pieter-Jaap Aalbersberg έκανε την συγκεκριμένη εκτίμηση αφού αρκετοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε τραμ στην κεντρική επαρχία της Ουτρέχτης. Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται να υπάρχουν πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πολλά είναι ακόμα ασαφή σε αυτό το σημείο και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα. Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι ο ένοχος διαφεύγει» όπως δήλωσε.

Το θύμα στο τραμ είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν περισσότεροι τους ενός ένοπλοι.

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές. Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Αρκετοί τραυματίες 

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πυρά μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία ανέπτυξε επιτόπου μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

"Ερχόμουν από τη δουλειά μου και είδα μία γυναίκα ξαπλωμένη, νομίζω περίπου 20 και 35. Άκουσα τρεις πυροβολισμούς." 

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 21ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Ο σταθμός βρίσκεται κοντά σε νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο δράστης αναζητείται.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση