Ινδία: Θαύμα στα συντρίμμια! Βγήκε ζωντανός 62 ώρες μετά! video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 16:48 Ινδία: Θαύμα στα συντρίμμια! Βγήκε ζωντανός 62 ώρες μετά! video

Ο άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός σήμερα έπειτα από 62 ώρες στα ερείπια ενός κτιρίου το οποίο κατέρρευσε την Τρίτη στην Ινδία προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το «θαύμα» στην Ινδία

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 10 αγνοούμενους κάτω από τους τόνους ερειπίων αυτού του πολυώροφου κτιρίου το οποίο βρισκόταν υπό κατασκευή και κατέρρευσε πριν τέσσερις ημέρες στην περιοχή Ντάρουαντ στην πολιτεία Καραντάκα της νότιας Ινδίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας της περιοχής αυτής, τον Μ. Ν. Ρέντι, δείχνει τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανό αυτόν τον άνδρα από μια εσοχή που είχε δημιουργηθεί μέσα στη μάζα τσιμέντου και χάλυβα.

Στις εικόνες αυτές ο άνδρας, που ονομάζεται Σόμου, φαίνεται να παραπαίει την ώρα που φτάνει στην επιφάνεια και στηρίζεται στους διασώστες για να περπατήσει.

Συνολικά 54 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια αυτού του κτιρίου. Τα θύματα ήταν κυρίως εργάτες από τη βόρεια Ινδία που είχαν πάει στην περιοχή για να βρουν δουλειά.

«Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί» σε σχέση με την κατάρρευση, επεσήμανε ο Σρινκάντ αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η αστυνομία δεσμεύθηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του υπεύθυνου του εργοταξίου, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία.

Οι κατασκευαστές συχνά κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατασκευής ή ότι δωροδοκούν αξιωματούχους για να παραβλέπουν την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι που δεν λαμβάνεται υπόψη στα εργοτάξια.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση