Χαμός στο Βερολίνο: Οπαδοί αντίπαλων... Youtuber έδωσαν ραντεβού και πλακώθηκαν στο ξύλο (vids)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:00 Χαμός στο Βερολίνο: Οπαδοί αντίπαλων... Youtuber έδωσαν ραντεβού και πλακώθηκαν στο ξύλο (vids)

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στην κεντρικότατη πλατεία Alexanderplatz της γερμανικής πρωτεύουσας, όταν μέλη των fan club αντιπάλων Youtuber αποφάσισαν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους.

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, σχεδόν 100 άντρες των ειδικών δυνάμεων χρειάστηκε να επέμβουν για να χωρίσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ περίπου 400 άτομα φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ εννέα συνελήφθησαν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από διαδοχικά καλέσματα των δύο Youtuber στους «οπαδούς» τους ώστε να συμμετάσχουν στην «μονομαχία» που οργάνωναν στο κέντρο του Βερολίνου, όμως τα πράγματα γρήγορα εκτραχύνθηκαν και ξέφυγαν από κάθε έλεγχο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές εκσφενδόνιζαν καρέκλες και πέτρες, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε κοντινό σταθμό του μετρό, με την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού για να εκτονώσει την ένταση.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, οι δύο Youtuber (ένας από το Βερολίνο κι ένας από τη Στουτγκάρδη) αρνήθηκαν ότι εκείνοι προκάλεσαν τα επεισόδια, ενώ οι αρχές ζήτησαν από όσους κατέχουν δημόσιο βήμα στα social media να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπεύθυνοι, καθώς τα πράγματα μπορούν εύκολα να χαθούν από κάθε έλεγχο, ακόμα και για τέτοιες ασήμαντες αφορμές.

gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση