FT: Το χρονοδιάγραμμα παραίτησης της Τερέζα Μέι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 11:35 FT: Το χρονοδιάγραμμα παραίτησης της Τερέζα Μέι

Σύμβουλοι της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συζητούν ένα χρονοδιάγραμμα για την παραίτησή της αλλά θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την ανακοίνωση της πρόθεσής της να παραιτηθεί έως μετά την τρίτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Αυτό θα απέτρεπε την ανάρμοστη εντύπωση ότι κάποιοι βουλευτές των Τόρις, για παράδειγμα ο Μπόρις Τζόνσον, στηρίζουν τη συμφωνία με ευτελή κίνητρα», ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης των FT Τζορτζ Πάρκερ στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι θα υπάρξει μια συνεννόηση ότι η Μέι θα ανακοινώσει την αποχώρησή της όταν ή εάν οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές στο Συντηρητικό της κόμμα στηρίξουν τη συμφωνία της και αυτή περάσει από το κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι ανοικτό σε μια μακρά παράταση του Brexit, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας στους βουλευτές ότι δεν θα πρέπει να αγνοήσουν τους Βρετανούς που θέλουν η χώρα τους να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορούμε να προδώσουμε τα έξι εκατομμύρια ανθρώπους που υπέγραψαν την αίτηση για την ανάκληση του Άρθρου 50, το ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έκαναν πορεία υπέρ ενός δημοψηφίσματος, ή την αυξανόμενη πλειονότητα ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Σε tweet που αναρτήθηκε μετά τη σύντομη ομιλία του, πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι ανοικτό σε μια μακρά παράταση, εάν η Βρετανία επιθυμεί να ξανασκεφθεί τη στρατηγική της.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση