Ανησυχία στην Τουρκία για τον περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 12:55 Ανησυχία στην Τουρκία για τον περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης

Τι είπε ομάδα παρατηρητών για τα κυβερνητικά αντίποινα.

Μία μέρα μετά τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία, στις οποίες ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, ομάδα Ευρωπαίων παρατηρητών των τουρκικών τοπικών εκλογών επέκρινε σήμερα περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης πολιτών και δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής παρατηρητών του Συνεδρίου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης επικαλέσθηκε την ανάγκη οι άνθρωποι να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται κυβερνητικά αντίποινα.

«Φοβούμαι πως δεν έχουμε πλήρως πεισθεί πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει το ελεύθερο και δίκαιο εκλογικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για αυθεντικά δημοκρατικές εκλογές που ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές» δήλωσε ο Άντριου Ντόσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters. «Όμως θεωρούμε πως το γεγονός ότι πολλά κόμματα τα κατάφεραν, αποτελεί θετικό σημάδι για την δημοκρατική ανθεκτικότητα της Τουρκίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο Ντόσον πρόσθεσε πως «μπορεί να υπάρχει λόγος ανησυχίας», αν αργήσει περισσότερο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, επισήμανε όμως πως είναι ακόμη νωρίς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση