Ανοίγει το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 18:59 Ανοίγει το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη - ΒΙΝΤΕΟ

Κλείνει το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Τουρκίας. Από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής και για 45 ώρες θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά στον νέο αερολιμένα Κωνσταντινουπόλεως, όπως μεταδίδει η τουρκική Daily Sabbah.

Αν όλα εξελιχθούν όπως έχουν σχεδιαστεί, τόσο το Ατατούρκ, όσο και το νέο αεροδρόμιο της Πόλης θα παραμείνουν κλειστά για διάστημα 12 ωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.

Από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, μόνο το 2018, πέρασαν 68 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο υπουργός Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν σημείωσε πως ο τομέας της αεροναυπηγικής είναι μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομικών κλάδων στην Τουρκία, τονίζοντας πως το αεροδρόμιο Ατατούρκ αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της συνεχώς αναπτυσσόμενης πολιτικής αεροπορίας, τόσο σε αριθμό επιβατών, όσο όμως και σε όγκο μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια, με την τουρκική κυβέρνηση να φιλοδοξεί να βρεθεί στην κορυφή της πολιτικής αεροπορίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση, το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη θα εκτείνεται σε έκταση 76,5 εκατ. τ.μ. καθιστώντας το, τον μεγαλύτερο διεθνή αερολιμένα στον κόσμο.

Οι εγκαταστάσεις του έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνει στα 200 εκατ. με την ολοκλήρωση των εργασιών το 2023.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση