Ιράν: 70 νεκροί από τις πλημμύρες! Εκκενώνονται πόλεις και χωριά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 10:23 Ιράν: 70 νεκροί από τις πλημμύρες! Εκκενώνονται πόλεις και χωριά!

Την εκκένωση πόλεων και χωριών που απειλούνται από τις φονικές πλημμύρες ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ιράν.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο Ιράν προβλέπονται νέες έντονες βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ενώ οι νεκροί από τις πλημμύρες έχουν φτάσει τους 70.

Πολλοί κάτοικοι του Σουσανγκέρντ, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 50.000, και πέντε ακόμη κοινότητες στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν του Ιράν μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς αξιωματούχοι απελευθέρωσαν νερό από μεγάλα φράγματα ποταμών.

«Έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και συστήνουμε στις γυναίκες και τα παιδιά να απομακρυνθούν, όμως ζητάμε από τους άνδρες και τους νέους να παραμείνουν για να μας βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε ο Γολαμρεζά Σαριατί κυβερνήτης της επαρχίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση στο Ιράν στη γειτονική επαρχία Λορεστάν, επτά χωριά που κινδύνευαν από κατολισθήσεις έχουν εκκενωθεί. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν από τις πλημμύρες, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ στο πρακτορείο Irna.

Από τις 19 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν πληγεί περίπου 1.900 πόλεις και χωριά, ενώ 86.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε έκτακτα καταλύματα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση