Ταϊβάν: Τρόμος από τον σεισμό – Συγκλονιστικές στιγμές από τον «χορό» των Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 13:00 Ταϊβάν: Τρόμος από τον σεισμό – Συγκλονιστικές στιγμές από τον «χορό» των Ρίχτερ

Σκηνές πανικού ακολούθησαν τη στιγμή του μεγάλου σεισμό 6,1 Ρίχτερ που έγινε την Πέμπτη (18.04.2019) στην Ταϊβάν με τις εικόνες να συγκλονίζουν.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν με τους κατοίκους και τους τουρίστες να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τον σεισμό είναι συγκλονιστικές. Ένας οδηγός την τελευταία στιγμή κατάφερε να σωθεί καθώς την ώρα που οδηγούσε και σείονταν το έδαφος αποκολλήθηκε βράχος και και «έξυσε» στην κυριολεξία το όχημά του. Το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 8 που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Taroko.

Επίσης ένας ουρανοξύστης δίχως υπερβολή κόπηκε στα δύο από τον μεγάλο σεισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ταϊβαν βρίσκεται στο έλεος του Εγκέλαδου. Το 2016 πάνω από 100 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα 7,6 Ρίχτερ του 1999 είχα ως συνέπεια 2000 νεκρούς. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση