Πόρισμα - σοκ από τον ψυχίατρο για τον serial killer της Κύπρου: Καταλάβαινε τι έκανε [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 14:04 Πόρισμα - σοκ από τον ψυχίατρο για τον serial killer της Κύπρου: Καταλάβαινε τι έκανε [βίντεο]

Στη διαπίστωση ότι ο serial killer της Κύπρου, με το ψευδώνυμο «Ορέστης», είχε πλήρη επίγνωση των δολοφονικών του πράξεων κατέληξε ο ψυχίατρος που τον εξέτασε.

Ο ψυχίατρος, σύμφωνα με το SigmaLive, υποστήριξε ότι ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς έχει γνώση των εγκλημάτων που διέπραξε και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε -δικαστική και όχι μόνο- διαδικασία ή και να συνδράμει στις έρευνες των Αρχών (λ.χ. σε περίπτωση αναπαράστασης εγκλήματος).

Ώρα μηδέν για τις έρευνες στη λίμνη

Οι έρευνες για την ανεύρεση περαιτέρω θυμάτων, μεταξύ αυτών της 6χρονης Σιέρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζονται στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και στη λίμνη Ξυλιατού.

Η επιχείρηση στη λίμνη δεν έχει αποδώσει καρπούς και το διήμερο της Μεγάλης Τετάρτης και Μεγάλης Πέμπτης χαρακτηρίζεται ως η τελευταία ευκαιρία για τις έρευνες στο σημείο.

Στη λίμνη, σύμφωνα με το SigmaLive, θα καταδυθεί ειδικό, επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα το οποίο θα φωτίσει το βυθό και θα στέλνει, ζωντανά, δεδομένα στην επιφάνεια.

Αν μέχρι και αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, δεν βρεθεί κάτι στο βυθό, οι έρευνες στη λίμνη Ξυλιατού θα εγκαταλειφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο serial killer Νίκος Μεταξάς είχε πει στις Αρχές ότι ο ίδιος απέρριψε τη σορό της 6χρονης στη λίμνη.
Ρομποτική κάμερα στο φρεάτιο

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προμηθεύτηκαν μια νέα, μικρότερη σε μέγεθος, ρομποτική κάμερα προκειμένου να προσπεράσει ένα εμπόδιο που «μπλόκαρε» την επιχείρηση της προηγούμενης συσκευής στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Πρόκειται για το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο γυναικών από τις Φιλιππίνες: η πρώτη της Μαρί Ρόουζ, μητέρας της Σιέρα και η δεύτερη που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών USB και σκληροί δίσκοι του serial killer

Οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου «χτένισαν» όλους τους χώρους που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος «Ορέστης», τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε

Σύμφωνα με το SigmaLive, κατασχέθηκαν στικάκια USB και σκληροί δίσκοι, προκειμένου να ελεγχθούν για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη βρεθεί ίχνη συνομιλιών που είχε με γυναίκες ο serial killer, τόσο με το ψευδώνυμο «Ορέστης», όσο και με τα κανονικά του στοιχεία.

Δύο από τις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ως «Ορέστης» ανήκουν στη λίστα των αγνοούμενων ατόμων.

Πηγή: iefimerida.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση