Συρία: 15 νεκροί από έκρηξη σε πόλη της επαρχίας του Ιντλίμπ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 20:26 Συρία: 15 νεκροί από έκρηξη σε πόλη της επαρχίας του Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Τζισρ αλ-Σουγούρ του Ιντλίμπ στη Συρία.

Το Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αγορά της πόλης και σε ένα γραφείο που ανήκε στην οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε την έκρηξη. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, άλλοι 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείο δυο κτίρια, το ένα τετραώροφο, κατέρρευσε ενώ και άλλες υποδομές.

Στα θύματα στην έκρηξη στη Συρία περιλαμβάνονται 13 άμαχοι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεταξύ αυτών είναι και η κόρη ενός ξένου μαχητή όπως έκανε γνωστό ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Ένας κάτοικος, ο Άμπου Άμαρ, που ζει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την αγορά, είπε ότι άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και έτρεξε προς το σημείο. «Είδαμε τους διασώστες να προσπαθούν να απομακρύνουν τους τραυματίες» είπε, προσθέτοντας ότι «κάτω από τα συντρίμμια υπήρχαν νεκροί και διαμελισμένα πτώματα».

Η επαρχία του Ιντλίμπ ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ενώ και το Ισλαμικό Κράτος εκτιμάται ότι έχει διάσπαρτους πυρήνες στην περιοχή.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση