Σρι Λάνκα: Δεν σταματά το «λουτρό αίματος» – 15 νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 10:13 Σρι Λάνκα: Δεν σταματά το «λουτρό αίματος» – 15 νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών!

Τα πτώματα 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και έξι παιδιών, εντοπίστηκαν στο σημείο της σφοδρής ανταλλαγής πυρών που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, έπειτα από την αστυνομική επιχερίηση των δυνάμεων ασφαλείας, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής,

Η ένοπλη μάχη μεταξύ στρατιωτικών και φερόμενων ισλαμιστών μαχητών στην Σρι Λάνκα ξέσπασε την Παρασκευή (26.04.2018) το βράδυ, τοπική ώρα, μετά από την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρούθου κοντά στην Μπατικαλόα, μιας εκ των τοποθεσιών των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της Κυριακής.

Η αστυνομία και ο στρατός νωρίτερα ανέφεραν ότι τέσσερις ένοπλοι και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών.

Οι 15 σοροί ανασύρθηκαν την πρωί, έπειτα από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Νεκροί 2 τζιχαντιστές

Παράλληλα ο στρατός της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις εναντίον κρυψώνας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όταν δέχθηκαν πυρά.

«Στη ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού Σουμιθ Αταπατού, προσθέτοντας ότι ένας άμαχος πολίτης πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Κυριακής στη Σρι Λάνκα.

Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άνθρωποι.

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Σρι Λάνκα εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες στη Σρι Λάνκα»,, εξαιτίας της «τρομοκρατίας», στην χώρα, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Παρασκευή, αυξάνοντας κατά μία βαθμίδα (από 3 σε 4) το επίπεδο συναγερμού για τη χώρα αυτή.

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι διέταξε την αποχώρηση από Σρι Λάνκα όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας των οικογενειών εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα», υπογραμμίζεται.

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία εξέδωσαν ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα προειδοποιώντας τους υπηκόους τους ενάντια σε ταξίδια τους στη Σρι Λάνκα.

Η Αυστραλία επίσης έκρινε πως είναι «πιθανές» νέες επιθέσεις

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση