Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «αδειάζει» την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 10:09 Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «αδειάζει» την Τουρκία

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει με σαφήνεια και συνέπεια τις σοβαρές της ανησυχίες στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο»

Έμφαση στα ανοιχτά ζητήματα ασφαλείας που απασχολούν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το sigmalive.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων ανησυχιών για την ασφάλεια στη βόρεια Συρία και την προγραμματισμένη αγορά του [σ.σ. ρωσικής κατασκευής] συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία».

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι συζητήθηκαν διάφορα διμερή θέματα, καθώς και η επιθυμία των δύο πλευρών για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την επίθεση σε συναγωγή στο Σαν Ντιέγκο.

Σε αντίθεση με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου δεν περιέχεται καμία αναφορά σε «κοινή ομάδα εργασίας» για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για το θέμα του συστήματος S-400.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αν ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Ερντογάν, απάντησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει με σαφήνεια και συνέπεια τις σοβαρές της ανησυχίες στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση