Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενεζουέλα: Για 4 νεκρούς διαδηλωτές μιλά η Αντιπολίτευση – Γενική απεργία θέλει ο Γκουαϊδό!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 20:55 Βενεζουέλα: Για 4 νεκρούς διαδηλωτές μιλά η Αντιπολίτευση – Γενική απεργία θέλει ο Γκουαϊδό!

Στους τέσσερις οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, μετά τον θάνατο δύο έφηβων τραυματιών, σύμφωνα με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

Δύο νεαροί που είχαν τραυματιστεί στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες υπέκυψαν, ανεβάζοντας στους τέσσερις τους νεκρούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αντιπολίτευσης και τις οικογένειες των δύο ανήλικων στη Βενεζουέλα.

Ο Γιόσνερ Γκρατερόλ, 16 ετών, τραυματίστηκε την Τρίτη (30.4.2019) σε διαδήλωση στην πόλη Λα Βικτόρια, στη βόρεια Βενεζουέλα. Ο 14χρονος Γιοΐφρε Ερνάντες χτυπήθηκε από σφαίρα στο περιθώριο της ογκώδους διαδήλωσης εναντίον του Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας, την Τετάρτη (1.5.2019), σύμφωνα με δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων (OVCS).

Την Τετάρτη (1.5.2019) σκοτώθηκε στο Καράκας μια 27χρονη γυναίκα, ενώ την Τρίτη (30.4.2019) είχε χάσει τη ζωή του και ένας άνδρας στην πόλη Αράγκουα.

Σύμφωνα με το OVCS, 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από αληθινές ή πλαστικές σφαίρες αλλά και από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.

Η οργάνωση έκανε επίσης λόγο για καταστολή των διαδηλώσεων σε 14 από τις 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων και «επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», καθώς δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, μετά το αποτυχημένο κάλεσμά του στον στρατό να τον στηρίξει, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν στάσεις εργασίας που θα μπορούσαν να μετατραπούν σταδιακά σε γενική απεργία.

πηγή: newsit.gr