Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Serial killer στην Κύπρο: Με τη βοήθεια sonar συνεχίζονται οι έρευνες στο Μιτσερό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 10:14 Serial killer στην Κύπρο: Με τη βοήθεια sonar συνεχίζονται οι έρευνες στο Μιτσερό

Προς παραίτηση σήμερα και ο αρχηγός της Αστυνομίας, μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Φωτογραφία του μπλοκ τσιμέντου που ανέσυραν οι κυπριακές αρχές από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ανέβασε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν με τη βοήθεια sonar, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής δράσης του 35χρονου serial killer.

Το τσιμεντομπλόκ βρέθηκε σε βάθος τριών μέτρων στην Κόκκινη Λίμνη, εκεί που οι αρχές αναζητούν τις σορούς των Maricar Valdez, Livia Florentina και Elena Natalia. Είναι πιθανό να συνδέεται με τη δράση του 35χρονου ιλάρχου, καθώς ο ίδιος φέρεται να είπε πως σε ένα τέτοιο μπλοκ τσιμέντου είχε δέσει τη βαλίτσα με μία από τις σορούς των θυμάτων του.

Χθες βράδυ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέβασε στο Facebook φωτογραφία με το αντικείμενο που ανασύρθηκε χθες από την Κόκκινη Λίμνη.

Η χθεσινή μέρα των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη ξεκίνησε με εμπόδια, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο γερανός που είχε επιστρατευτεί για την επιχείρηση ήταν μικρός, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί νέο γερανοφόρο όχημα από τη Λάρνακα, το οποίο έφτασε γύρω στις 5 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιατό εκεί όπου ψάχνουν τη σορό της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose.

Τι έδειξαν οι νεκροτομές

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του 35χρονου ιλάρχου στην Κύπρο, ο οποίος φαίνεται πως αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματά του, όταν συνειδητοποίησε πως η Αστυνομία είχε στοιχεία που τον συνέδεαν με αυτά. «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα» φέρεται να είπε με κυνισμό που σοκάρει.

Οι νεκροτομές κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του serial killer δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ενδεχομένως αιφνιδίασε τα θύματα βρισκόμενος πίσω από τη πλάτη τους. Για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και τη γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και την 30χρονη Asmita Kahda Anu από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Πολιτικές εξελίξεις

Η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου ήταν η πρώτη, με φόντο την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κύπρο και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ιωνάς Νικολάου υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον Πρόεδρο, ο οποίος την έκανε αποδεκτή, εκφράζοντας λύπη και πλέκοντάς του το εγκώμιο. Ο κ. Νικολάου τόνισε πως η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας, αν και ο ίδιος δεν είχε προσωπική ευθύνη και δεν είχε ενημερωθεί καθόλου για τους χειρισμούς της Αστυνομίας. Έκανε λόγο για ελλιπή διερεύνηση και παραλείψεις και για αυτό θα ζητούσε χθες τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.

Ο κ. Νικολάου με παράκληση του Προέδρου θα παραμείνει στη θέση του για μικρό διάστημα, ώστε να καταθέσει στο Υπουργικό τα νομοσχέδια για αναμόρφωση της δικαιοσύνης. Όπως γράφει ο «Πολίτης», η παραίτηση μοιραία συμπαρασύρει και τον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο. Ο κ. Αναστασιάδης προτίθεται να ανακοινώσει την παύση του, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί παραίτηση.

BBC: «Ο serial killer της Κύπρου φέρνει στην επιφάνεια τις σύγχρονες σκλάβες του νησιού»

Με τη δράση του 35χρονου αξιωματικού, που έχει ομολογήσει επτά δολοφονίες στην Κύπρο, ασχολείται δημοσίευμα του BBC, το οποίο αναδεικνύει μία άλλη πτυχή της υπόθεσης. Οι δολοφονίες αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων και τις «συνθήκες σκλαβιάς» στις οποίες ζουν γυναίκες που έχουν μεταναστεύσει στην Κύπρο για να βρουν εργασία, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σύστημα εκμετάλλευσης χιλιάδων γυναικών που μετανάστευσαν για να δουλέψουν ως οικιακοί βοηθοί.

«Έχουμε έρθει εδώ και θυσιάζουμε την ζωή μας, έχουμε οικογένειες για να δώσουμε φαγητό, παιδιά για να στείλουμε τον μισθό μας, κάνουμε αυτό για να στηρίξουμε τα παιδιά μας», είπε η Santie, που έφτασε στην Κύπρο από τις Φιλιππίνες το 2011. «Αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν δούλους». Μέσα σε τρεις μήνες, ισχυρίζεται η Santie, υπέστη σεξουαλική παρενόχληση. Παραπονέθηκε στον πράκτορά της, ο οποίος της είπε ότι θα χρειαζόταν να περάσει έξι μήνες με το ζευγάρι πριν ο πράκτορας να μπορέσει να την «απελευθερώσει» και να την αφήσει να εργαστεί για κάποιον άλλο.

Πηγή: newsbeast.gr