Σοκ στις ΗΠΑ! Αύξηση 38% σημειώθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 13:03 Σοκ στις ΗΠΑ! Αύξηση 38% σημειώθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατού παρουσίασαν αύξηση κατά 38% μέσα στο 2018 σε σχέση με τα στοιχεία δύο χρόνια πιο πριν.

Πρόκειται για εκτιμήσεις του υπουργείου Άμυνας οι οποίες αποκαλύπτουν την αποτυχία του Πενταγώνου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο όπως είχε δεσμευτεί.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τον περασμένο χρόνο καταγγέλθηκαν 6.053 σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με διετή έρευνα. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε να καταγράφει τέτοιου είδους στοιχεία το 2004.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, η έρευνα του στρατού εκτίμησε ότι 20.500 άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα κάποιου είδους σεξουαλικής επίθεσης τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός αυτός το 2016 εκτιμάτο ότι ήταν 14.900.

Οι πιθανότητες μια γυναίκα, ηλικίας 17 με 20 ετών, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ήταν, σύμφωνα με την έκθεση, μία στις οκτώ.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό να θεωρείται έγκλημα, κάτι που προφανώς θα καταστήσει και αυστηρότερη την ποινή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση