Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο έλεος του κυκλώνα «Φάνι» η Ινδία! Δυο νεκροί από τους φονικούς ανέμους - video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 15:50 Στο έλεος του κυκλώνα «Φάνι» η Ινδία! Δυο νεκροί από τους φονικούς ανέμους - video

Δυο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα “Φάνι” από τις Ινδίες, έναν από τους πιο ισχυρούς τα τελευταία χρόνια.

Οι άνεμοι στο πέρασμα του κυκλώνα “Φάνι” πνέουν με ταχύτητα έως 200 χλμ/ ώρα σύμφωνα με αξιωματούχο του κρατιδίου της Οντίσα στην ανατολική Ινδία.»Μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν δύο θανάτους», δήλωσε στο AFP ο Μπισνουπάντα Σέθι, υπεύθυνος επιχειρήσεων αρωγής του κρατιδίου της Οντίσα.

«Ένας ηλικιωμένος σε καταφύγιο πέθανε από καρδιακή προσβολή», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «άλλος ένας άνθρωπος βγήκε στη θύελλα παρά τις προειδοποιήσεις μας και έχασε τη ζωή του από την πτώση δέντρου».

Ο ισχυρός κυκλώνας “Φάνι”έφτασε στην ανατολική Ινδία σήμερα στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή να απομακρυνθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τις περιοχές της ανατολικής Ινδίας που προβλέπεται να περάσει.

Ο κυκλώνας “Φάνι” έφτασε αρχικά στην Πούρι, μια παραλιακή πόλη 200.000 κατοίκων, η οποία είναι πολύ γνωστή για τον ναό της Σρι Τζαγκανάτ, ο οποίος είναι από τους πιο ιερούς τόπους λατρείας των ινδουϊστών και τον επισκέπτονται εκατομμύρια πιστοί κάθε χρόνο.

Η Πούρι μετά τους ισχυρούς ανέμους έμοιαζε με πόλη φάντασμα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, με εκατοντάδες δένδρα να έχουν ξεριζωθεί από από την μανία του κυκλώνα “Φάνι” ενώ στις περισσότερες συνοικίες της πόλης διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

«Όλα έγιναν μαύρα σε μια στιγμή», δήλωσε ένας άνδρας που έχει καταφύγει σε ένα ξενοδοχείο, «οι πάγκοι με τα τρόφιμα και οι πινακίδες βρέθηκαν στον αέρα».

Ο κυκλώνας αναμένεται να διασχίσει ζώνες στις οποίες κατοικούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι, κατευθυνόμενος από το κρατίδιο της Οντίσα προς τα βορειοδυτικά και να διασχίσει τη δυτική Βεγγάλη, η πρωτεύουσα της οποίας, η Καλκούτα, μπορεί να πληγεί αύριο Σάββατο, προτού φτάσει στο Μπανγκλαντές.

photo Reuters

Πάντως όπως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυκλώνας έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται μετά την άφιξή του στο κρατίδιο της Οντίσα, δήλωσε ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδίας Κ. Τζ. Ράμες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα σήμερα στην Οντίσα, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής της Ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

photo Reuters

«Μετά την άφιξή του σήμερα το πρωί, ο κυκλώνας Φάνι άρχισε να αποδυναμώνεται και είναι πιθανό να φτάσει στο Μπανγκλαντές μέχρι αύριο το βράδυ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ