Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ για την προεδρία της Κομισιόν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 13:27 Την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ για την προεδρία της Κομισιόν

Το βράδυ της Τετάρτης θα γίνει το μοναδικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την "Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019". 

Το ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτά της απασχόλησης, της μετανάστευσης, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Θα συμμετέχουν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες: ο Ισπανός Νίκο Κιου, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), η Γερμανίδα Σκα Κέλερ από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP), ο Τσέχος Γιαν Ζαχραντίλ, από τη Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE), η Δανή Μάργκρετ Βεστάγκερ, από τη Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμαν, από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES). 

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η Eurovision. Η αυριανή τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 21.22 και θα έχει τρεις κυρίους άξονες:

«Η Ευρώπη μου: τι σημαίνει για μένα;», «Περιβάλλον» και «Οι αξίες μας και ο κόσμος».

Τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision, η Emilie Tran Nguyen (από τη γαλλικό τηλεόραση France Télévisions) και ο Markus Preiss (του γερμανικού δικτύου ARD , θα συντονίσουν τη συζήτηση, ενώ η Annastiina Heikkilä, (από το φινλανδικό δίκτυο YLE ), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των social media.

πηγή: thetoc.gr