Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν κρησφύγετα των Ταλιμπάν – 37 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 09:23 Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν κρησφύγετα των Ταλιμπάν – 37 νεκροί

Η αφγανική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα σε διάφορα κρησφύγετα των Ταλιμπάν στο νότιο τμήμα της χώρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, άλλοι 12 αντάρτες, ανάμεσά τους ένας μουλάς, τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς σε τέσσερις τοποθεσίες στην επαρχία Κανταχάρ.

Εξάλλου, επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον δύο σημείων ελέγχου που επάνδρωναν στρατιωτικοί νωρίτερα χθες Πέμπτη στοίχισε τη ζωή σε 10 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων στη νότια επαρχία Ζαμπούλ, είπαν αξιωματούχοι. Άλλοι τέσσερις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους οι Ταλιμπάν ελέγχουν μεγάλο τμήμα της επαρχίας και η κυβέρνηση δεν μοιάζει διατεθειμένη να αρχίσει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει απολέσει.

Παρά τις συνεχιζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν με σκοπό την εξεύρεση πολιτικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι αντάρτες συνεχίζουν να εξαπολύουν αιματηρές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων.

Προφανώς οι ισλαμιστές μαχητές πιστεύουν πως εάν αποκτήσουν πλεονέκτημα στα πεδία των μαχών θα εξασφαλίσουν το πάνω χέρι στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση