Καλπάζουν ακροδεξιοί και ευρωσκεπτικιστές σε Ολλανδία-Βρετανία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:16 Καλπάζουν ακροδεξιοί και ευρωσκεπτικιστές σε Ολλανδία-Βρετανία

Ο Φάρατζ με το Κόμμα του Brexit αναμένεται να κυριαρχήσει στη Βρετανία, ένα νέο ακροδεξιό κόμμα αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία των παραδοδιακών κομμάτων στην Ολλανδία.

Ο βετεράνος ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ και το νεοπαγές Κόμμα του Brexit αναμένεται να κυριαρχήσουν στη Βρετανία, ενώ ένα νέο ακροδεξιό κόμμα θέλει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας στην Ολλανδία, καθώς στις δύο χώρες ξεκινά σήμερα η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών, ώστε να αναδειχθούν τα 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Eως και την Κυριακή καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 400 εκατομμύρια ψηφοφόροι στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στον κόσμο. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν πριν κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες την Κυριακή.

Kαλπάζει ο Νάιτζελ Φάρατζ

Στη Βρετανία, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα του Brexit υπό τον Φαράτζ θα εξασφαλίσει από το 30 ως το 40% των ψήφων, ξεπερνώντας το άθροισμα των ποσοστών των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, των Συντηρητικών και των Εργατικών    Πολλοί εξοργισμένοι υποστηρικτές των Τόρις αναμένεται να ψηφίσουν μαζικά το Κόμμα του Brexit. Aνοδο του ποσοστού τους αναμένεται να επιτύχουν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που εναντιώνονται στην αποχώρηση και θέλουν να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα στο οποίο θα μπορούν να προκρίνουν την παραμονή στην ΕΕ.

Τιερί Μποντέ: Ο ακροδεξιός αντίπαλος του Ρούτε

Στην Ολλανδία, το ακροδεξιό, λαϊκιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) αναμένεται να δώσει μάχη με το συντηρητικό, φιλελεύθερο κόμμα VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για την πρώτη θέση. Ο Ρούτε και ο επικεφαλής του FvD Τιερί Μποντέ πήραν μέρος σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ το βράδυ της Τετάρτης -- γεγονός το οποίο στηλίτευσαν αρκετοί, επισημαίνοντας ότι οι ευρωεκλογές υποβαθμίστηκαν από τα ΜΜΕ σε αναμέτρηση μεταξύ δύο πολιτικών δυνάμεων, της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση