Τρόμος στην Ιαπωνία – Επίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών – Δυο νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 10:24 Τρόμος στην Ιαπωνία – Επίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών – Δυο νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας μεσήλικας άνδρας στο προάστιο Καβασάκι του Τόκιο. Σκότωσε έναν άνδρα κι ένα κοριτσάκι και τραυμάτισε άλλους 12 ανθρώπους, πριν υποκύψει στα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η αιματηρή επίθεση στην Ιαπωνία έγινε ενώ στο Τόκιο βρίσκονται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια!

Η επίθεση στην Ιαπωνία έγινε νωρίς το πρωί της Τρίτης (28.05.2019) με τα κίνητρα του δράστη να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Αυτό είναι γνωστό είναι πως ο άνδρας που μαχαίρωσε κόσμο στο Καβασάκι επιτέθηκε κυρίως σε παιδιά δημοτικού, γι’ αυτό και οι περισσότεροι από τους σοβαρά τραυματίες είναι μικρά κορίτσια!

Ιαπωνία
Φωτογραφία Reuters

Ο δράστης κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε σε παιδιά που περίμεναν το λεωφορείο σε στάση στο προάστιο Καβασάκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο την αστυνομία. Ωστόσο, οι πληροφορίες για τις συνθήκες της επίθεσης είναι αντιφατικές. Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επίθεση σε στάση λεωφορείου και σε πάρκο. Κατά το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν όταν ο ύποπτος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθήτριες στο σχολείο τους. Ανάμεσα στα θύματα είναι κορίτσια 6 ως 7 ετών, μαθήτριες ιδιωτικού καθολικού σχολείου.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

«Ένας άνδρας και ένα παιδί δεν παρουσιάζουν ενδείξεις ζωής», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιούτζι Σεκιζάουα, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, χρησιμοποιώντας μια ορολογία που είναι συνηθισμένη στην Ιαπωνία όταν ο θάνατος απλά μένει να κηρυχθεί από γιατρό.

Η πυροσβεστική έλαβε επείγουσα κλήση για βοήθεια νωρίς το πρωί, στις 07:44 τοπική ώρα (00:44 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία. Τα όσα μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία ανέφεραν πως πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Δύο μαχαίρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον τόπο της επίθεσης.

«Άκουσα σειρήνες ασθενοφόρων κι είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο», είπε κάτοικος στο NHK. «Είδα επίσης μαθήτριες πεσμένες κάτω. Εδώ είναι ήσυχη συνοικία, είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια πράγματα», πρόσθεσε. «Φαίνεται πως κάποιος μπήκε στο σχολικό που χρησιμοποιεί η κόρη μου και τραυμάτισε πολύ κόσμο», υπογράμμισε ένας πατέρας που έσπευσε επιτόπου. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Επίθεση παρουσία… Τραμπ

Το αιματηρό περιστατικό που σοκάρει την Ιαπωνία σημειώθηκε ενώ στη χώρα βρίσκεται εδώ και μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ιαπωνία μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Καβασάκι. «Όλοι οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό του ιαπωνικού λαού και θρηνούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ιαπωνικό πολεμικό πλοίο, την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. «Εξ ονόματος της πρώτης κυρίας και εμού του ιδίου, θέλω τους να απευθύνω τις προσευχές μας και τη συμπάθειά μας».

Το παρελθόν στην Ιαπωνία

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, όπου η νομοθεσία για την οπλοκατοχή είναι εξαιρετικά αυστηρή και ο δείκτης της εγκληματικότητας σχετικά χαμηλός. Όμως σποραδικά σημειώνονται ξεσπάσματα βίας στο αρχιπέλαγος.

Το 2018, ένας άνδρας συνελήφθη στην κεντρική Ιαπωνία αφού σκότωσε έναν άνθρωπο μαχαιρώνοντάς τον και τραυμάτισε δύο συνεπιβάτες του σε τρένο υψηλής ταχύτητας. Δύο χρόνια νωρίτερα, ένας νεαρός σκότωσε με μαχαίρι 19 ανθρώπους μέσα σε κέντρο για ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό του είδους στη χώρα από το 1938.

Τον Ιούνιο του 2008, 28χρονος άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, στο τιμόνι ενός φορτηγού, σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό στη συνοικία Ακιχαμπάρα στο Τόκιο, χτυπώντας διαβάτες και κατόπιν μαχαιρώνοντας αδιακρίτως διερχόμενους. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δέκα τραυματίστηκαν.

Μερικά χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2001, ένας άνδρας σκότωσε οκτώ παιδιά μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην Οσάκα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση