Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ειπώθηκε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:07 Τι ειπώθηκε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Οι κοινές αξίες και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δύο χώρες, δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την προσφώνησή της στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η 93χρονη Ελισάβετ έκανε μια πρόποση για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

"Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν", είπε. "Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη", πρόσθεσε.

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Αυτή η νεαρή μηχανικός ήταν η μελλοντική βασίλισσα, μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών μας σφραγίστηκε δια παντός σε αυτή τη μεγάλη σταυροφορία", πρόσθεσε. "Καθώς τιμούμε την κοινή νίκη και την κληρονομιά μας, επαναβεβαιώνουμε τις κοινές αξίες που θα μας ενώνουν στο μέλλον: ελευθερία, εθνική κυριαρχία, αυτοδιάθεση, κράτος δικαίου και αναφορά στα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς από τον παντοδύναμο Θεό", κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ