Ρωσία: Κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων στην υπόθεση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 16:54 Ρωσία: Κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων στην υπόθεση του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ!

Οι παραβιάσεις και τα λάθη κατά την διάρκεια της σύλληψης του δημοσιογράφου του διαδικτυακού περιοδικού Meduza, Ιβάν Γκολουνόφ, προκαλούν δυσπιστία προς τις ρωσικές ανακριτικές αρχές.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο χαρακτήρισε την σύλληψη του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ προβοκάτσια και τσαπατσουλιά, εξαίροντας, παράλληλα, τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην υπόθεση.

"Η κατάσταση γύρω από την σύλληψη του Ιβάν Γκολουνόφ είχε μεγάλη κοινωνική απήχηση, οι συνάδελφοί του αντέδρασαν έντονα και υπήρχαν λόγοι γι’ αυτό. Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα λάθη και οι παραβιάσεις που έγιναν. Αυτά είναι φυσικό να προκαλούν δυσπιστία προς τις ανακριτικές αρχές, γεγονός που κατά την άποψή μου είναι το χειρότερο σ’ αυτή την ιστορία”, δήλωσε η Ματβιένκο.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, είπε ακόμη ότι η υπόθεση προκάλεσε πολλές ερωτήσεις, στις οποίες η κοινωνία πρέπει να λάβει σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις:

“Γιατί ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ, χωρίς να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, κρατήθηκε περισσότερο από 48 ώρες;

Γιατί δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από άλλον χώρο και όχι από το διαμέρισμά του, όπου έγινε έρευνα.

Γιατί κατά την διάρκεια της έρευνας δεν παρίστατο ο ίδιος;

Όλα αυτά συνιστούν έλλειψη επαγγελματισμού, είναι είτε τσαπατσουλιά είτε προβοκάτσια. Μάλιστα ακόμη δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω αυτό”, δήλωσε.

Η Ματβιένκο ανάφερε ότι για το ζήτημα αυτό συζήτησε με τον γενικό εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που ανέλαβε υπό τον αυστηρό έλεγχό της την υπόθεση”.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση