Οι Radiohead "αφόπλισαν" τον χάκερ που τους απειλούσε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 21:07 Οι Radiohead "αφόπλισαν" τον χάκερ που τους απειλούσε

Η κίνηση-ματ του συγκροτήματος για τα κλεμμένα αρχεία

Με μια κίνηση, οι Radiohead αφόπλισαν τον χάκερ που τους απειλούσε να δημοσιεύσει τα ακυκλοφόρητα μουσικά αρχεία τους.

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα αποφάσισε να προσφέρει στο κοινό, επί 18 ημέρες, 18 ώρες ακυκλοφόρητου ηχητικού υλικού, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια ενός χάκερ που απειλούσε να τα δημοσιεύσει.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο τέλος των μεταδόσεων αυτών θα δοθούν στο κίνημα υπέρ του κλίματος Extinction Rebellion, που γεννήθηκε στη Βρετανία το 2018 και διεκδικεί την παρουσία του σε 50 χώρες.

Χάκερ έκλεψε την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 18 ώρες ηχογραφήσεων, οι οποίες είχαν γίνει κυρίως σε στούντιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του άλμπουμ OK Computer που κυκλοφόρησε το 1997, από τα αρχεία του συνθέτη του συγκροτήματος Τομ Γιορκ.

«Πέσαμε θύματα πειρατείας την περασμένη εβδομάδα. Κάποιος έκλεψε αρχεία από τους μίνι δίσκους του Τομ Γιορκ που χρονολογούνται σχεδόν από την εποχή του OK Computer και αυτός φέρεται να ζήτησε 150.000 δολάρια απειλώντας να τα δημοσιεύσει», έγραψε στο Twitter ο κιθαρίστας Τζόνι Γκρίνγουντ.

«Αντί λοιπόν να παραπονιόμαστε ή να παραβλέπουμε την απειλή, θα μεταδώσουμε τις 18 ώρες ηχογράφησης στο Bandcamp (μουσικό διαδικτυακό κατάστημα) υποστηρίζοντας το Extinction Rebellion», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι το συγκρότημα «ουδέποτε» σκέφτηκε να μοιραστεί τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.

«Δεν είναι πραγματικά συμφέρον», έγραψε επίσης ο Τοκ Γιορκ στον ιστότοπο Bandcamp, αναφερόμενος στο ηχητικό υλικό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν επί 18 ημέρες να «κατεβάζουν» τη μουσική και των 18 ωρών αντί 18 στερλινών (20 ευρώ). Χθες, Τρίτη, οι χρήστες μπορούσαν να τις ακούσουν δωρεάν σε streaming.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στο Extinction Rebellion, οι ακτιβιστές του οποίου προτρέπουν σε μη βίαιη πολιτική ανυπακοή κατά της αδράνειας για το κλίμα. Χιλιάδες πολίτες μετείχαν τον Απρίλιο στις έντεκα ημέρες αποκλεισμών στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις.

Οι δωρεές του Radiohead αποτελούν «πρωτοφανή υποστήριξη», χαιρέτισε το κίνημα με ανακοίνωσή του. «Το κλίμα και η επιτακτικότητα για δράση κατά της απορρύθμισης του κλίματος απαιτούν περισσότερο από ποτέ θάρρος, αλήθεια και γενναιοδωρία».

Το κίνημα Extinction Rebellion προβάλλει τρία αιτήματα στη Βρετανία: η κυβέρνηση «να πει την αλήθεια» για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κλίματος, την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσης για μηδενικές εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2025 και τη συγκρότηση «συνελεύσεων πολιτών» οι οποίες συνεπικουρούμενες από επιστημονικές απόψεις, θα αποφανθούν για θέματα του κλίματος.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση