Ιρανός διοικητής: Οποιαδήποτε σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου ίσως επεκταθεί ανεξέλεγκτα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 12:00 Ιρανός διοικητής: Οποιαδήποτε σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου ίσως επεκταθεί ανεξέλεγκτα

Οποιαδήποτε σύγκρουση στην περιοχή του Κόλπου ενδέχεται να επεκταθεί ανεξέλεγκτα, προειδοποίησε σήμερα ανώτερος Ιρανός διοικητής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

«Αν ξεσπάσει σύγκρουση στην περιοχή, καμία χώρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το εύρος και το χρονοδιάγραμμά της», επεσήμανε ο υποστράτηγος Γολαμαλί Ρασίντ. «Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα για να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών αποφεύγοντας τη λάθος συμπεριφορά στην περιοχή», πρόσθεσε.

Εξάλλου Ιρανοί βουλευτές φώναξαν «Θάνατος στην Αμερική» στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος του σώματος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης».

«Η Αμερική είναι ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης που σπέρνει χάος στις χώρες, προσφέρει προηγμένα όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προκαλεί ανασφάλεια και παρόλα αυτά λέει 'Ελάτε, ας διαπραγματευθούμε», δήλωσε ο Μασούντ Πεζεσκιάν.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση