Ξύλο με εκβιαστές στη Σαλαμίνα - Έβγαλαν όπλα οι "φουσκωτοί"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 10:08 Ξύλο με εκβιαστές στη Σαλαμίνα - Έβγαλαν όπλα οι "φουσκωτοί"

Όταν οι ιδιοκτήτες καφέ στη Σαλαμίνα αρνήθηκαν να υποκύψουν στην... προσφορά 40χρονου εκβιαστή, εκείνος επέστρεψε με παρέα "φουσκωτών". Έγινε συμπλοκή στην οποία βγήκαν και όπλα. 

Αρχικά, ο 40χρονος είπε σε έναν απο τους ιδιοκτήτες:

«Η περιοχή είναι δική μου. Θα σου κάνουμε καλή τιμή» είπε ο 40χρονος εκβιαστής, μία μέρα μετά τα εγκαίνια.

Δέκα μέρες αργότερα, πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη το βράδυ, επειδή οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις, ο 40χρονος μαζί με 7-8 εύσωμους έφθασαν έξω από το κατάστημα στον Άγιο Γεώργιο Σαλαμίνας. Ακολούθησε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας, ένας από τους φουσκωτούς έβγαλε μαχαίρι, τον… αφόπλισε θαμώνας του καταστήματος, και τραυμάτισε στο πρόσωπο τον 40χρονο εκβιαστή, ενώ άλλος εύσωμος, έβγαλε πιστόλι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Στο σπίτι του 35χρονου οπλοφόρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημειωματάριο με λίστα… 12 καταστημάτων (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, λέσχες και… ψιλικατζίδικα) και δίπλα χρηματικά ποσά, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εκβιαστικές… δόσεις!   

Ο 40χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκε σε ομάδα μπράβων του Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν ο Γεράσιμος Μαυράκης, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2007, σε φανάρι στο Ταύρο, ο Κώστας Τσαντσαρίδης, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 στην Καλλίπολη Πειραιά, και ένας ακόμη γνωστός μπράβος του Πειραιά, ο οποίος έχει γλιτώσει τουλάχιστον δύο φορές από δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της επικίνδυνης συμπλοκής, συνέλαβαν τον 40χρονο στο Θριάσιο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό του, και έναν 37χρονο, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Έχουν ταυτοποιηθεί ο 35χρονος πιστολέρο και επτά ακόμη άτομα που αναζητούνται.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθέντες αλλά και καταζητούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, «σπάσιμο» επιταγών, εκρήξεις σε ΑΤΜ, ναρκωτικά και… διευθετήσεις διαφορών.

Από τις κατ’ οίκων έρευνες, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο πολεμικά τυφέκια ρέπλικες, ηλεκτρικό εκκενωτή (taser),

χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα, τρία κινητά τηλέφωνα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση