Σοκ στην Ιταλία: Πολιτικοί και γιατροί σε εμπόριο παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 10:33 Σοκ στην Ιταλία: Πολιτικοί και γιατροί σε εμπόριο παιδιών

Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ένας δήμαρχος συνελήφθησαν στην Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα αποσπάσουν από τους γονείς τους και να τα "πουλήσουν" σε ανάδοχες οικογένειες.

Στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε σήμερα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Τα γραφεία αυτής της οργάνωσης ερευνήθηκαν σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους.

Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για "βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων" και "απόπειρα εκβιασμού". Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους "πλύση εγκεφάλου". Κάποιες φορές μάλιστα τους έκαναν ηλεκτροσόκ - στα νεαρά θύματά τους έλεγαν ότι επρόκειτο για μια "μικρή μηχανή αναμνήσεων".

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία "Άγγελοι και δαίμονες", ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν "για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών", γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

"Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς", εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.

Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν: πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή "φύτευαν" ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, είχαν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των ανάδοχων οικογενειών, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ιδιοκτήτες ενός σεξ-σοπ αλλά και πρόσωπα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, δήλωσε: "Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές", είπε από την Οσάκα, στο περιθώριο της G20.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση