Ιαπωνία: Εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων δίδεται εντολή εκκένωσης στη νήσο Κιούσου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 10:52 Ιαπωνία: Εν μέσω σφοδρών βροχοπτώσεων δίδεται εντολή εκκένωσης στη νήσο Κιούσου

Οι αρχές της Ιαπωνίας έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σχεδόν 800.000 πολίτες στο νότιο νησί Κιούσου και να αναζητήσουν καταφύγιο στα ειδικά καταφύγια και τις ασφαλείς περιοχές που έχουν ορίσει, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις εγείρουν τον κίνδυνο πλημμυρών, κατολισθήσεων και καταστροφών.

Κατά τόπους στο νησί αυτό έχουν σημειωθεί κατακρημνίσεις έως και 1.000 χιλιοστών από την Παρασκευή και μετεωρολόγοι περιμένουν νέες καταιγίδες έως και 350 χιλιοστών ως το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Εκδόθηκαν εντολές απομάκρυνσης σχεδόν 600.000 πολιτών της πόλης Καγκοσίμα και δύο μικρότερων πόλεων στην ίδια νομαρχία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε άλλους 310.000 κατοίκους του νησιού συστάθηκε να αναζητήσουν καταφύγιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Στο Τόκιο, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι οι κάτοικοι πρέπει να «λάβουν μέτρα προστασίας της ζωής τους», ιδίως φεύγοντας «έγκαιρα» από περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ διέταξε τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις διάσωσης, εάν απαιτηθούν τέτοιες.

Ο Άμπε δέχθηκε οξύτατες επικρίσεις τον περασμένο Ιούλιο για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησής του όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 200 και πλέον ανθρώπους. Επρόκειτο για τη χειρότερη καταστροφή στην Ιαπωνία εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία 36 χρόνια.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση