Ερντογάν μαινόμενος κατά πάντων απειλεί: «Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 09:50 Ερντογάν μαινόμενος κατά πάντων απειλεί: «Θα μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν»

Νέο προκλητικό παραλήρημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο κατά Ελλάδας και Κύπρου αλλά ακόμη και κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε απειλές λέγοντας πως η Τουρκία θα «μιλήσει» τη γλώσσα που… καταλαβαίνουν όσοι την κατηγορούν.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι του στην Κίνα, αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε». Έφτασε δε στο σημείο να κατηγορήσει την Κύπρο πως δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ (!) με νομιμότητα!

Εξαπέλυσε ευθείες απειλές σε όσους ζητούν (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος) από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», είπε ο Ερντογάν.

Από τα πυρά του Τούρκου προέδρου δεν ξέφυγε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Την κατηγόρησε για ακόμη μια φορά για την ένταξή της και υποστήριξε ότι η Κύπρος προσπαθεί να… εκφοβίσει τα κατεχόμενα!

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της «νότιας Κύπρου» η οποία εντάχθηκε στην Ε.Ε. με ύποπτο τώρα προσπαθεί να εκφοβίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται έντιμα. Στο Μπούργκενστοκ έγινε η μεγαλύτερη αδικία. Η «νότια Κύπρος» εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα ενώ η «βόρεια Κύπρος»’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην «βόρεια Κύπρο». Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!».

Δείτε όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ

Κεραυνοί Ερντογάν κατά Τραμπ

Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή», δήλωσε εξάλλου ο Ερντογάν, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο Reuters ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να την εξαιρέσει από το πρόγραμμα κατασκευής F-35, αν αγοράσει τελικά τους S-400.

«Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του; Αυτό θα ονομαζόταν κλοπή», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Κίνα σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια για τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.

«Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», τόνισε.

Με πληροφορίες και από eleftherostypos.gr

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση