Βαρθολομαίος: Άνθρωπος καλών προθέσεων ο Ιμάμογλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 17:24 Βαρθολομαίος: Άνθρωπος καλών προθέσεων ο Ιμάμογλου

«Το υπογραμμίζω αυτό. Όλα θα είναι πολύ όμορφα»,

Άνθρωπο καλών προθέσεων χαρακτήρισε τον νέο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία του δημαρχείου. Ο Εκρεμ Ιμάμογλου είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κωνσταντινούπολη διά του Πατριαρχείου να είναι το κέντρο μιας θρησκείας σε παγκόσμια κλίμακα σύμφωνα με το sigmalive.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσθέτοντας ότι το Πατριαρχείο δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά έχει μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες.  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ένας άνθρωπος με καλές προθέσεις και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για συνάντηση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κωνσταντινούπολη, η οποία διά του Πατριαρχείου είναι το κέντρο μιας θρησκείας σε παγκόσμια κλίμακα. «Ο Δήμος μας θα είναι ένα τραπέζι πίστης και αυτό το τραπέζι πίστης θα σέβεται κάθε θρησκεία και θα συμπεριφέρεται ισότιμα σε κάθε πίστη.

Θα είναι ένα τραπέζι ενεργό και είπαμε ότι δίνουμε σημασία στις εισηγήσεις και προτάσεις», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Όπως είπε, είναι σημαντικό που το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. «Το υπογραμμίζω αυτό. Όλα θα είναι πολύ όμορφα», ανέφερε.

 

 

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση