Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεΐχης του Ντουμπάι: Τη δικηγόρο των βασιλικών διαζυγίων της Βρετανίας προσέλαβε η σύζυγός του, που τον εγκατέλειψε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 12:20 Σεΐχης του Ντουμπάι: Τη δικηγόρο των βασιλικών διαζυγίων της Βρετανίας προσέλαβε η σύζυγός του, που τον εγκατέλειψε

Δικαστική διαμάχη για τα δισεκατομμύρια του σεΐχη αλλά και την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού

Δύο λαμπρές δικηγόροι διαζυγίων της Βρετανίας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου στις 30 και 31 Ιουλίου για την έκδοση του διαζυγίου της 45χρονης πριγκίπισσας Χάγια της Ιορδανίας και του 69χρονου σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Τον περασμένο μήνα η ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας το έσκασε από το Ντουμπάι μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της και 34 εκατ. ευρώ.

Η όμορφη πριγκίπισσα Χάγια με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη ταξίδεψε αρχικά στη Γερμανία και τώρα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου διαμένει σε πολυτελή κατοικία κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον, που η ίδια αγόρασε από Ινδό δισεκατομμυριούχο το 2017. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η πριγκίπισσα, που συνδέεται φιλικά με τη βασιλική οικογένεια στη Βρετανία, προς το παρόν, δεν έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση, ούτε άσυλο, αν και πιστεύεται πως η επιθυμία της είναι να εγκατασταθεί μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία της Βρετανίας

Τα δισεκατομμύρια του σεΐχη, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη αλλά και η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του ζευγαριού, της 11χρονης Τζαλίλα και του 7χρονου Ζαγέντ, αναμένεται να απασχολήσουν το δικαστήριο, που καλείται να εκδώσει το μεγαλύτερο και ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία της Βρετανίας.

Η πριγκίπισσα Χάγια σε αυτή τη δύσκολη μάχη που θα δώσει ενάντια στον ισχυρό άνδρα του Ντουμπάι θα έχει στο πλευρό της τη δικηγόρο των βασιλικών διαζυγίων αλλά και δικηγόρο της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας. Πρόκειται για τη βαρόνη Φιόνα Σάκλετον, που το 1996 εξέδωσε το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα και την ίδια χρονιά ανέλαβε και τη «λύση» του γάμου του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον. Σήμερα η Σάκλετον είναι η δικηγόρος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του αδελφού του, Χάρι. Η ίδια είχε εκδώσει και το διαζύγιο του Πολ Μακάρτνεϊ από τη δεύτερη σύζυγό του Χέδερ Μιλς το 2008.

Η βαρόνη Σάκλετον απέκτησε το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια», για τη γοητεία της αλλά και την αποφασιστικότητά της στην έκδοση ενός ευνοϊκού διαζυγίου για τον διάδοχο του θρόνου το 1996.

Από την πλευρά του ο σεΐχης, που πιστεύεται πως κακοποιούσε την σύζυγό του, έχει προσλάβει την έτερη διάσημη δικηγόρο για διαζύγια των celebrities στο Λονδίνο, τη λαίδη Έλεν Γουόρντ, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα. Η Γουόρντ είναι γνωστή στη βρετανική πρωτεύουσα για το κοφτερό μυαλό της και την επαγγελματική της αφοσίωση, αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει πως, αν χρειαστεί, μπορεί να εργαστεί 17 και 18 ώρες την ημέρα

seikh

Ο πραγματικός λόγος που η πριγκίπισσα Χάγια το έσκασε από το Ντουμπάι

Φίλοι της πριγκίπισσας Χάγια δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως εκείνη αποφάσισε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της, όταν ανακάλυψε πως της έλεγε ψέμματα για την 33χρονη κόρη του πριγκίπισσα Λατίφα, ένα από τα 23 παιδιά του σεΐχη, που εκείνος απέκτησε από άλλο γάμο. Ο σεΐχης έλεγε στην σύζυγό του πως η Λατίφα ήταν θύμα απαγωγής και έπρεπε να διασωθεί και να επιστρέψει στο Ντουμπάι ενώ στην πραγματικότητα εκείνη ήθελε να αποδράσει από τη «χρυσή φυλακή» της.

Η πριγκίπισσα προσπάθησε να το σκάσει από το παλάτι τον Φεβρουάριο του 2018 με απώτερο στόχο να καταφύγει στις ΗΠΑ όμως ενώ βρισκόταν σε γιοτ κοντά στις ινδικές ακτές κομάντος των μυστικών υπηρεσιών του Ντουμπάι την εντόπισαν και δια της βίας την οδήγησαν στη χώρα της. Σε βίντεο που είχε καταγράψει η πριγκίπισσα, πριν την απόδρασή της, κατηγορούσε τον πατέρα της για κακοποίηση της ίδιας και της αδελφής της Σάμσα. Μετά την βίαιη επιστροφή της στο Ντουμπάι η πριγκίπισσα Λατίφα δεν πραγματοποίησε καμιά δημόσια εμφάνιση ενώ η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Λονδίνο με δήλωσή της τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε πως «η πριγκίπισσα βρίσκεται εν ζωή και είναι ασφαλής στο Ντουμπάι».

Πηγή κοντά στην πριγκίπισσα Χάγια δήλωσε: «Η πριγκίπισσα Χάγια έμαθε τελικά την αλήθεια για το τι έκανε ο σύζυγός της στην ίδια του την κόρη και φοβήθηκε πως το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε εκείνη».

Και άλλη κόρη του σεΐχη προσπάθησε να το σκάσει

Η πριγκίπισσα Λατίφα και η πριγκίπισσα Χάγια δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι που θέλησαν να αποδράσουν από τον σεΐχη. Το 2000 η κόρη του σεΐχα Σάμσα, σε ηλικία 19 ετών προσπάθησε να το σκάσει με μια Range Rover από την εξοχική κατοικία της οικογένειάς της στο Σάρεϊ της Βρετανίας. Όπως αποκάλυψαν τότε φίλοι της νεαρής γαλαζοαίματης στον Guardian άνδρες του πατέρα της την εντόπισαν και με ιδιωτικό αεροσκάφος την οδήγησαν στο πλούσιο εμιράτο.

Η πριγκίπισσα Χάγια, κόρη του τέως βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν, παντρεύτηκε τον σεΐχη του Ντουμπάι το 2004 και είναι η έκτη και πιο γνωστή στον «έξω κόσμο» σύζυγός του. Η πριγκίπισσα έζησε μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων στη Βρετανία και σπούδασε στην Οξφόρδη πολιτική, οικονομικά και φιλοσοφία. Η εξαφάνισή της από την δημόσια ζωή τον Φεβρουάριο και η απουσία της από τις ιπποδρομίες του Άσκοτ, αν και δεινή ιππεύτρια, πυροδότησαν φήμες για την τύχη της.

 

sheikh

Διπλωματικός πονοκέφαλος για τη Βρετανία το διαζύγιο της Χάγια με τον σεΐχη του Ντουμπάι

Η φιλία της πριγκίπισσας με την βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και η ταυτόχρονη φιλία του σεΐχη του Ντουμπάι με την 93χρονη μονάρχη αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια στη Βρετανία καθώς το σκληρό διαζύγιο του ζευγαριού θα συζητηθεί στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου. Η υπόθεση θα εξελιχθεί σε διπλωματικό πονοκέφαλο για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διατηρεί ισχυρούς εμπορικούς και αμυντικούς δεσμούς με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ο σεΐχης αλ Μακτούμ είναι πρωθυπουργός.

πηγή: protothema.gr