Προετοιμάζεται για πλημμύρες η Νέα Ορλεάνη, πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μπάρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:06 Προετοιμάζεται για πλημμύρες η Νέα Ορλεάνη, πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μπάρι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα.

Για σοβαρές πλημμύρες ετοιμάζεται η Νέα Ορλεάνη καθώς η τροπική καταιγίδα Μπάρι στον Κόλπο του Μεξικού αναμένεται αργά σήμερα ή νωρίς αύριο να φτάσει στη στεριά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Λουιζιάνα, λίγες ώρες μετά την εκκένωση εγκαταστάσεων διυλιστηρίων και γεωτρήσεων στην περιοχή.

Νωρίς σήμερα η τροπική καταιγίδα Μπάρι ενισχυόταν με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αρχές παρακολουθούν προσεκτικά το σύστημα αποτροπής πλημμύρας του ποταμού Μισισίπι, που διαρρέει την καρδιά της Νέας Ορλεάνης.

«Όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο ανησυχούμε πως θα πέσει πάρα πολλή βροχή» σχολίασε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα.

Ορισμένοι κάτοικοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς οι μνήμες από την τραγωδία του τυφώνα Κατρίνα είναι ακόμα ζωντανές.

Πολλοί πολίτες συνέρρευσαν στα σούπερ μάρκετ για να εξοπλιστούν με νερά, πάγο και τρόφιμα.

Η τροπική καταιγίδα Μπάρι αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα αργά σήμερα ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν οι άνεμοι φτάσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση