Βίντεο-σοκ: Αεροσκάφος συνετρίβη στη Σουηδία - Εννέα νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 19:26 Βίντεο-σοκ: Αεροσκάφος συνετρίβη στη Σουηδία - Εννέα νεκροί
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από συντριβή αεροσκάφους, που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, σε ποταμό της Σουηδίας

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένα αεροπλάνο που μετέφερε αλεξιπτωτιστές, συνετρίβη την Κυριακή σε ποταμό στη Σουηδία.


Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώθηκε κοντά στο νησί Storsandskär, έξω από τη πόλη Ουμέα, στην ανατολική ακτή της Σουηδίας. Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε τη στιγμή της συντριβής

Η Swedavia, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ουμέα, υποστήριξε πως το αεροσκάφος ήταν ένα  GippsAero GA8 Airvan, ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζεται στην Αυστραλία και, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, μπορεί να μεταφερει μέχρι οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό χτύπημα και κατάλαβαν πως το αεροπλάνο «βούτηξε» με το μπροστινό μέρος του στο έδαφος. Επιππλέον, πρόσθεσαν πως είδαν το ένα φτερό του αεροσκάφους να αποκολλάται από αυτό λίγο πριν τη συντριβή.   



Εκπρόσωπος των τοπικών ομάδων διάσωσης ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ήδη στην περιοχή με μια ομάδα ανθρώπων, που βοηθούν τα ασθενοφόρα και έχουμε δημιουργήσει ειδικό σημείο για την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας στους συγγενείς. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο που μετέφερε αλεξίπτωτα και φαίνεται πως κάτι συνέβη λίγο μετά την απογείωση».

Με βάση τις πληροφορίες της De Telegraaf, η κυκλοφορία στα τρένα έχει διακοπεί στην περιοχή, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν καταφτάσει, καθώς το αεροσκάφος φέρεται να είναι γεμάτο κηροζίνη.

Στο μεταξύ, ένας εμπειρογνώμονας στο κομμάτι των πτήσεων, δήλωσε σε σουηδική ιστοσελίδα πως... «μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδήγησαν σε συντριβή, αλλά όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανό πως μια γρήγορη αλλαγή στο κέντρο βάρους, προκάλεσε αστάθεια και, συνεπώς την πτώση του αεροσκάφους».

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση