FaceApp: 150 εκατ. την «κατέβασαν» και κινδυνεύουν να δουν τον εαυτό τους σε διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 12:43 FaceApp: 150 εκατ. την «κατέβασαν» και κινδυνεύουν να δουν τον εαυτό τους σε διαφήμιση

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέβασαν την εφαρμογή FaceApp, όμως ελάχιστοι διάβασαν τους όρους χρήσης που παραχωρεί τα δικαιώματα των φωτογραφιών.

Όσοι ασχολούνται με τα social media, είτε φανατικά, είτε περιστασιακά, δεδομένα θα έχουν δει από το news feed τους να περνάνε φωτογραφίες φίλων τους με γερασμένα πρόσωπα.

Αυτό είναι αποτέλεσμα του FaceApp που έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα, με 150.000.000 εκατομμύρια ανθρώπους να την έχουν κατεβάσει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

 

Στο Google Play είναι η νούμερο 1 δωρεάν εφαρμογή και νούμερο 2 στο Apple Shop, όμως κρύβει ένα... όχι και τόσο ευχάριστο μυστικό στους όρους χρήσης, τους οποίους ελάχιστοι διάβασαν.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα πατήσεις download και συμφωνήσεις με αυτούς, η ρωσική εταιρία Wireless Labs έχει δικαιώματα πάνω σε αυτές.

Ή μάλλον για να το θέσουμε με ακρίβεια όχι απλά έχει δικαιώματα, αλλά μπορεί να την χρησιμοποιήσει όποτε και όπου θέλει εκείνοι.

Όπως ανέφερε ο Πίτερ Κοσταντίνοφ του phonearena.com: «Μπορεί να καταλήξετε σε κάποια μεγάλη αφίσα στην Μόσχα, αλλά το πιο πιθανό είναι το πρόσωπο σας να τρέχει σε κάποιο αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου».

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι αυτό που αναφέρει στην συνέχεια: «Το χειρότερο όμως είναι πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Κάτι που σημαίνει οτι δεν μπορείς να διαγράψεις την φωτογραφία από το προφίλ σου από την εφαρμογή, αλλά και την ίδια εφαρμογή, περιμένοντας να σταματήσει να την χρησιμοποιεί το Wirelles Lab».

 

 

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση