Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Λονδίνο απέστειλε μεσολαβητή στην Τεχεράνη για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 13:34 Το Λονδίνο απέστειλε μεσολαβητή στην Τεχεράνη για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου

Η Βρετανία απέστειλε μεσολαβητή στο Ιράν για συνομιλίες για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου με βρετανική σημαία που συνελήφθη από το Ιράν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας οξύνθηκε μετά τη σύλληψη την περασμένη Παρασκευή από την Τεχεράνη του δεξαμενόπλοιου Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ, με την αιτιολογία ότι συγκρούστηκε με ένα αλιευτικό σκάφος.

Ο Μοχαμάντ Μοχαμαντί-Γκολπαγεγκανί δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με το ταξίδι αυτό του μεσολαβητή, αλλά έκανε μια ειρωνική αναφορά στην ανάμειξη της Βρετανίας στις ιρανικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

"Μια χώρα που κάποτε διόριζε υπουργούς και δικηγόρους στο Ιράν έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει έναν μεσολαβητή και να ικετεύει για την απελευθέρωση του πλοίου της", δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το Tasnim, ο Μοχαμαντί-Γκολπαγεγκανί.

Την ίδια ώρα η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία Stena Bulk ανακοίνωσε σήμερα ότι επικοινώνησε με τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Stena Impero και ότι είναι και τα 23 σώα και αβλαβή.

Το Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε το δεξαμενόπλοιο επειδή συγκρούστηκε με ένα αλιευτικό. Η Stena Bulk ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει στοιχεία για μια τέτοια σύγκρουση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ