Σάο Πάολο: Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό 40 εκατ. δολαρίων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 09:57 Σάο Πάολο: Κινηματογραφική ληστεία με λεία χρυσό 40 εκατ. δολαρίων

Μεγάλη ληστεία στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία με μασκοφόρους ντυμένους αστυνομικούς να κλέβουν χρυσό αξίας 40 εκατ. δολαρίων. Οι δράστες κράτησαν ως ομήρους εργαζόμενο και την οικογένειά του.

Η ληστεία έγινε την Πέμπτη στο Γκουαρούλιος, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Νοτίου Αμερικής. Οι ένοπλοι μασκοφόροι πήραν ράβδους χρυσού βάρους 750 κιλών και άλλων πολύτιμων μετάλλων. 

Οι οκτώ ληστές ήταν ντυμένοι αστυνομικοί ενώ είχαν καμουφλάρει το αυτοκίνητό τους για να μοιάζει με εκείνα της αστυνομίας. Από την Τετάρτη κρατούσαν όμηρο έναν εργαζόμενο και την οικογένειά του, σύμφωνα με την O’ Globo.

Κάμερα ασφαλείας στο χώρο όπου έγινε η ληστεία στο Σάο Πάολο κατέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι.

Ένα μαύρο φορτηγάκι, με τα χαρακτηριστικά της ομοσπονδιακής αστυνομίας, εμφανίζεται στο χώρο ξαφνικά.

Δυο άνδρες με κουκούλα κατεβαίνουν. Μαζί τους έχουν κι έναν άνδρα που κρατούσαν όμηρο. Αμέσως, αρχίζουν να δίνουν εντολές στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος για το τι πρέπει να κάνουν. 

Οι οκτώ ένοπλοι έφτασαν στο χώρο χειρισμού του φορτίου στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο. Φόρτωσαν στο φορτηγάκι 750 κιλά χρυσού και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση