Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ιράν απελευθέρωσε εννέα μέλη από το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου "MT Riah"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 16:48 Το Ιράν απελευθέρωσε εννέα μέλη από το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου "MT Riah"

Το Ιράν απελευθέρωσε εννέα από τους 12 Ινδούς, μέλη ενός δεξαμενόπλοιου υπό παναμαϊκή σημαία που συνέλαβε στις 14 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τεχεράνη είχε κατηγορήσει το πλοίο, το MT Riah, ότι μετέφερε λαθραία πετρέλαιο, στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην ιρανική κυβέρνηση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ.

Ο ιστότοπος TankerTrackers, που παρακολουθεί τις κινήσεις των δεξαμενόπλοιων, ανέφερε πως το MT Riah εισήλθε στα ιρανικά χωρικά ύδατα στις 14 Ιουλίου και σταμάτησε λίγο μετά να εκπέμπει σήμα.

Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια όσον αφορά την απελευθέρωση των εννέα.

Εικοσιένας Ινδοί εξακολουθούν να κρατούνται από τους Ιρανούς μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος του MT Riah και 18 του υπό βρετανική σημαία σουηδικού δεξαμενόπλοιου Stena Impero που συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.

Το Stena Impero, που φέρεται ότι «δεν τήρησε το διεθνές ναυτικό δίκαιο», και το 23μελές πλήρωμά του κρατήθηκαν ανοικτά του λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν. Εκτός από τους 18 Ινδούς, στο πλοίο επιβαίνουν επίσης τρεις Ρώσοι, ένας Λετονός και ένας Φιλιππινέζος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ