Κύπρος: Στο δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 10:35 Κύπρος: Στο δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα

Η 19χρονη Βρετανίδα κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου αφού δυσφήμισε την Αγία Νάπα και την Κύπρο γενικότερα ως τουριστικό προορισμό.

Η 19χρονη παραδέχθηκε είπε ότι κατήγγειλε τον βιασμό της από 12 Ισραηλινούς για να εκδικηθεί τους υπόπτους, διότι, όπως εξήγησε, ορισμένοι απ’ αυτούς την ώρα της σεξουαλικής πράξης σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα τη βιντεσκοπούσαν. Εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο η 19χρονη να έχει προβεί και στο παρελθόν σε ψευδή καταγγελία για βιασμό της προκειμένου να εισπράξει τα ανάλογα ασφάλιστρα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, καθώς και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο όπου υποτίθεται ότι έγινε ο βιασμός.

Έτσι, η 19χρονη κλήθηκε εκ νέου στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για κατάθεση και κατά την ανάκριση «έσπασε», ομολογώντας τα πάντα. Παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί για να έλθουν σε σεξουαλική επαφή.

Μετά την ολική ανατροπή που σημειώθηκε στην υπόθεση, οι επτά νεαροί Ισραηλινοί, τους οποίους το διάταγμα κράτησης ανανεώθηκε την περασμένη Παρασκευή για άλλες έξι μέρες έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Αρχικά είχαν συλληφθεί 12 νεαροί Ισραηλινοί για διευκόλυνση των ανακρίσεων μετά την αρχική καταγγελία της 19χρονης. Ωστόσο, οι πέντε απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι από την περασμένη Πέμπτη καθότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, οι νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προτίθενται να προχωρήσουν σε νομικά μέτρα και σε αγωγές εναντίον της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της Αγγλίδας πήρε μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, αφού ΜΜΕ από τη Βρετανία και το Ισραήλ βρέθηκαν στην Κύπρο για να καλύψουν τις εξελίξεις.

πηγή: Politis.com.cy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση