«Μπουμπούκι» ο 19χρονος δολοφόνος του Ιταλού αστυνομικού – Το βίαιο παρελθόν του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 09:47 «Μπουμπούκι» ο 19χρονος δολοφόνος του Ιταλού αστυνομικού – Το βίαιο παρελθόν του

Η δολοφονία του Ιταλού καραμπινιέρου Μάριο Τσερτσέλο Ρέγκα στη Ρώμη δεν ήταν η μόνη βίαια πράξη στη ζωή του Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ενός από τους κατηγορούμενους για το μαχαίρωμα του αστυνομικού. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα της αμερικανικής εφημερίδας San Francisco Chronicle, το 2016 είχε εμπλακεί σε μία διαμάχη με συμμαθητή του για μία κοπέλα, τον οποίο έστειλε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Εκείνη την εποχή, ο δολοφόνος του Ιταλού αστυνομικού, φοιτούσε στο αριστοκρατικό Λύκειο Sacred Heart Cathedral Preparatory και είχε κτυπήσει τον συμμαθητή του στη διάρκεια ενός πάρτι.

Ο νεαρός κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύματα «δυνητικά θανατηφόρα», σύμφωνα με την εφημερίδα και παρέμεινε νοσηλευόμενος επί αρκετές εβδομάδες. Και τότε ο Έλντερ καταδικάσθηκε από δικαστήριο ανηλίκων, όμως η εφημερίδα δεν αναφέρει την ποινή που του επιβλήθηκε. Επίσης, ο βίαιος νεαρός εκδιώχθηκε από την ομάδα αμερικανικού φουτμπόλ του Λυκείου του, μετά τη σύλληψή του.

Όπως επιβεβαιώνει στο ιταλικό πρακτορείο AdnKronos συμμαθήτριά του στο Λύκειο, ο Έλντερ ήταν γνωστός «ως ένας που έπινε πολύ και δημιουργούσε καυγάδες». Σύμφωνα με την ίδια, το παρελθόν συμβάν σημειώθηκε για τα «μάτια μίας κοπέλας» στις 29 Οκτωβρίου 2016 στο Πάρκο Στερν Γκρόουβ. Το παλιό του σχολείο δεν θέλησε να σχολιάσει.

Όπως ανέφερε ο θείος του, που εκτελεί χρέη εκπροσώπου της οικογένειας, μιλώντας στην Chronicle «τα παιδιά είχαν ορίσει συνάντηση για να μονομαχήσουν, πολλοί συμπαίκτες τους στην σχολική ομάδα το γνώριζαν και τους παρότρυναν».

Ο ίδιος τόνισε πως «γνωρίζω τον Φιν μία ζωή και ποτέ δεν τον είδα να χάνει τα λογικά του», προσθέτοντας πως μετά το συμβάν στο Sacred Heart ο ανιψιός του δεν τιμωρήθηκε, αλλά μεταγράφηκε στο Tamalpais High School εξαιτίας της ανάγκης να μετακομίσει η οικογένεια, λόγω της εργασίας του πατέρα του στο Μιλ Βάλεϊ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση