Οι κυρώσεις μπορεί να αργήσουν αλλά θα… επιβληθούν - Νέο "μήνυμα" ΗΠΑ στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 10:41 Οι κυρώσεις μπορεί να αργήσουν αλλά θα… επιβληθούν - Νέο "μήνυμα" ΗΠΑ στην Τουρκία

Η ενεργοποίηση των S-400 από την Τουρκία θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή» προειδοποίησε ξανά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με εκπρόσωπό του να επαναλαμβάνει τη «λύπη» της Ουάσινγκτον για το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στην παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιβάλουν τελικά κυρώσεις στην Τουρκία, κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Σε ερώτηση από το site Hellas Journal για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έφερε ως… παράδειγμα την Κίνα. Στην περίπτωση του Πεκίνου η ενεργοποίηση των κυρώσεων έγινε τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση