Ινδονησία: Πέντε νεκροί από τον πανίσχυρο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 10:35 Ινδονησία: Πέντε νεκροί από τον πανίσχυρο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε προχθές Παρασκευή στα ανοικτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν αργά χθες Σάββατο οι αρχές της χώρας.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών, έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα, με τον κόσμο να βγαίνει πανικόβλητος από πολυώροφα κτίρια. Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα ύψους 3 μέτρων, που πάντως ήρθη μερικές ώρα αργότερα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή την ώρα του σεισμού, δήλωσε αργά χθες ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Άγκους Γουιμπόγο. Ένα τέταρτο θύμα σκοτώθηκε ενώ εγκατέλειπε το σπίτι του την ώρα του σεισμού, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω κρίσης πανικού.

Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους, ειδικά στη νήσο Σουμάτρα, κατά την ίδια πηγή. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού οι αρχές τους διαβεβαίωσαν ότι ο κίνδυνος είχε περάσει.

Περίπου 200 κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές και 13 κατοικίες καταστράφηκαν.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση