Στιγμές τρόμου σε πτήση της British Airways

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 12:01 Στιγμές τρόμου σε πτήση της British Airways

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες της πτήσης BA422 της British Airways όταν η καμπίνα γέμισε με πυκνό καπνό!

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Βαλένθια της Ισπανίας και αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι ειδικές τσουλήθρες έτσι ώστε να γίνει η εκκένωση του αεροσκάφους. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Χίθροου της Βρετανίας και 10 λεπτά πριν προσγειωθεί ξαφνικά η καμπίνα των επιβατών άρχισε να γεμίζει με πυκνό καπνό. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών το αεροπλάνο πετούσε και η καπνίνα ήταν γεμάτη καπνό, κανείς από το πλήρωμα δεν έκανε αρχικά τίποτα και οι μάσκες οξυγόνου δεν ενεργοποιήθηκαν.

Ο πιλότος λίγο μετά την απογείωση από το Χίθροου είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Έπιασε φωτιά η μηχανή» και ότι ετοιμαζόταν για αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροπλάνο συνέχιζε να είναι στον αέρα με τους επιβάτες να μην ξέρουν τι να κάνουν την ώρα που οι πυκνοί καπνοί έκαναν την κατάσταση αφόρητη.

Άλλοι επιβάτες περιγράφοντας όσα έζησαν είπαν ότι η μυρωδιά ήταν άθλια και ο κόσμος πνιγόταν από τους καπνούς. Μέχρι και την στιγμή της εκκένωσης του αεροπλάνου το πλήρωμα σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες δεν μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες.

«Έγιναν όλα ξαφνικά. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε. Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο με πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά. Τα παιδιά μου έκλαιγαν από τον φόβο τους», είπε μια επιβάτης.

Δείτε τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι επιβάτες

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση