Οδηγία της Διεθνούς Αμνηστίας για τις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 10:29 Οδηγία της Διεθνούς Αμνηστίας για τις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε χθες Τετάρτη προειδοποίηση προς τους επισκέπτες να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.

Η οργάνωση εξήγησε ότι έδωσε στη δημοσιότητα την «οδηγία» αυτή λόγω «της ανεξέλεγκτης βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, η οποία είναι πλέον τόσο διαδεδομένη στις ΗΠΑ που σηματοδοτεί κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» [1].

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας — συνταγμένη κατά τρόπο ώστε να θυμίζει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς που επισκέπτονται άλλες χώρες — τονίζει ότι οι επισκέπτες στις ΗΠΑ πρέπει να «επαγρυπνούν πάντα και να ανησυχούν για την οπλοφορία του πληθυσμού, που είναι πανταχού παρούσα».

Κατά το κείμενο, οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται πλήθη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας, σχολεία, εμπορικά κέντρα.

Η Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού Κράτους, αφού κατ’ αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία» παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η προειδοποίηση της ΜΚΟ ακολουθεί τις επιθέσεις στις πόλεις Ελ Πάσο (Τέξας) και Ντέιτον (Οχάιο), όπου σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι. Οκτώ μεξικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, όπου οι αρχές λένε πως ο δράστης φαίνεται πως είχε στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους μετανάστες από τη Λατινική Αμερική μπορούσε.

Για τον Έρνεστ Κόβερσον, διευθυντή της εκστρατείας που διεξάγει το παράρτημα της Αμνηστίας στις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να προσέχουν επειδή «η χώρα δεν προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα των ανθρώπων να είναι ασφαλείς, όποιοι κι αν είναι».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση