Ακάρ από κατεχόμενα: Μη δοκιμάσουν την ισχύ μας στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 14:43 Ακάρ από κατεχόμενα: Μη δοκιμάσουν την ισχύ μας στην Κύπρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνοδεία όλων των αρχηγών σωμάτων του στρατού βρίσκεται στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ώστε να συμμετάσχει σε "εορταστικές εκδηλώσεις" για την επέτειο του βομβαρδισμού της Τυλληρίας το 1964.

Ο Ακάρ έφτασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου και αναχώρησε με ελικόπτερο αμέσως μετά για τον χώρο όπου έχει στηθεί το μνημείο Τζενγκίζ Τοπέλ και ακολούθως στα Κόκκινα. Ο Ακάρ συνοδεύεται από τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή του Στρατού Ξηράς, Στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Χασάν Κουτζουκιούζ και τον Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

Οπως αναφέρει ο ΕΤ ο Τούρκος υπουργός με απειλητικό ύφος δήλωσε πως «η Τουρκία πάντα έχει προστατέψει τα νόμιμα δικαιώματα της όπως και αυτά της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’ και θα συνεχίσει να το κάνει.

Θα συνεχίσουμε να λέμε κανένας να μην προσπαθήσει να δοκιμάσει την ισχύ μας καθώς το τίμημα θα είναι μεγάλο και θα συνεχίζουμε να το λέμε. Δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Πρέπει να καταλάβουν καλά την αποφασιστικότητα αλλά και την θέληση μας».

Η επίσκεψη του κ. Ακάρ θεωρείται “επίσημη” και γι’ αυτό θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον «πρόεδρο» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε “επίσημο” δείπνο

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση