Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουμανία: Σκληρότερες ποινές μετά τα εγκλήματα που σόκαραν την κοινή γνώμη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 23:24 Ρουμανία: Σκληρότερες ποινές μετά τα εγκλήματα που σόκαραν την κοινή γνώμη!

Έκτακτο διάταγμα επιβολής της ποινής της ισόβιας κάθειρξης ως τιμωρία για τον βιασμό και την παιδεραστία, προωθεί η Ρουμανία, μετά την απαγωγή και δολοφονία μιας 15χρονης.

Την αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Ρουμανία ανακοίνωσε την Πέμπτη (8.8.2019) η πρωθυπουργός Βιορίτσα Νταντσίλα, στον απόηχου του ειδεχθούς εγκλήματος που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Ο 65χρονος Γκιόργκι Ντίνκα – Reuters

Ο 65χρονος μηχανικός στην πόλη Καρακάλ, στη νότια Ρουμανία, Γκιόργκι Ντίνκα ομολόγησε ότι σκότωσε την Αλεξάντρα Μακεσάνου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 24 Ιουλίου, και μια 18χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο.

«Έχω μηδενική ανοχή στην έλλειψη ανθρωπιάς και σεβασμού προς τους πολίτες», υπογράμμισε η Ρουμάνα πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τα σχέδια της κυβέρνησής της.

Οι παιδεραστές και βιαστές που κρίνονται ένοχοι στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν έως τώρα ποινές κάθειρξης έως 7 και 12 χρόνων αντιστοίχως. Στην περίπτωση που το θύμα πεθάνει, οι βιαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθειρξη 18 ετών.

πηγή: newsit.gr