Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: 16χρονοι στα κινεζικά εργοστάσια που δουλεύουν για την Αmazon

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 10:50 Guardian: 16χρονοι στα κινεζικά εργοστάσια που δουλεύουν για την Αmazon

Εκατοντάδες μαθητές ηλικίας 16 ετών εργάζονται σε εργοστάσια της Κίνας που κατασκευάζουν τις συσκευές Alexa της Amazon του Τζεφ Μπέζος.

Εκατοντάδες μαθητές ηλικίας 16 ετών εργάζονται σε εργοστάσια της Κίνας που κατασκευάζουν τις συσκευές Alexa της Amazon του Τζεφ Μπέζος,  στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης και συχνά παράνομης προσπάθειας να επιτύχουν στόχους παραγωγής. Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Guardian.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και μαρτυρίες εργαζομένων του  προμηθευτή Foxconn της Amazon πολλά από τα παιδιά έχουν υποχρεωθεί να εργάζονται νύχτες και υπερωρίες για να παράγουν τις συσκευές  παραβιάζοντας ακόμα και την εργατική νομοθεσία της Κίνας. Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι έφηβοι ταξινομούνται ως "ασκούμενοι", και οι δάσκαλοί τους πληρώνονται από το εργοστάσιο για να τους συνοδεύσουν. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ενθαρρύνουν τους μη συνεργάσιμους μαθητές να δεχθούν υπερωρίες, πέραν των τακτικών αλλαγών.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1000 μαθητές «εργάζονται» σε αυτά τα εργοστάσια. 

πηγή: thetoc.gr