Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε πολυκατάστημα στο Μιζούρι - Η στιγμή της σύλληψής του - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 15:05 Ένοπλος σκόρπισε τον τρόμο σε πολυκατάστημα στο Μιζούρι - Η στιγμή της σύλληψής του - ΒΙΝΤΕΟ

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με αλεξίσφαιρο γιλέκο, με γεμισμένο τουφέκι και επιπλέον γεμιστήρες με 100 σφαίρες, ο οποίος πήγε την Πέμπτη σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, προκαλώντας πανικό στους πελάτες, λίγες ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.

Το προηγούμενο Σάββατο στο Τέξας, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή τα ξημερώματα, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Στο χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν πυροβολισμοί και δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα αυτού, ανέφερε η αστυνομία του Σπρίνγκφιλντ σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο.

«Ένας οπλισμένος, λευκός άνδρας, μεταξύ 20 και 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση από οπλισμένο πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας έως ότου έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ύποπτο», ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 4 χθες το απόγευμα στο νοτιοδυτικό Σπρίνγκφιλντ.

Δεν έγινε σαφές εάν ο άνδρας εξαπέλυσε απειλές ή εάν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του και δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για πιθανές κατηγορίες.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο άνδρας ήθελε να προκαλέσει χάος, ωστόσο ακόμα προσπαθεί να διευκρινίσει τα κίνητρα της πράξης του, όπως δήλωσαν αστυνομικοί στην εφημερίδα Springfield News-Leader.

Ήταν «μια πραγματικά τρομακτική, επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσαν σε Μέσα Ενημέρωσης αστυνομικοί στο σημείο του συμβάντος, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσουν και τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του άνδρα.

Στην πολιτεία του Μιζούρι, οι πολίτες επιτρέπεται να οπλοφορούν χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, αν και υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, για παράδειγμα για καταδικασθέντες εγκληματίες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ Troy Barnett

Προσαρμοσμένη αναζήτηση