Ο Χαβιέ Μπαρδέμ απευθύνει έκκληση στον Πέδρο Σάντσεθ για τους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 10:05 Ο Χαβιέ Μπαρδέμ απευθύνει έκκληση στον Πέδρο Σάντσεθ για τους μετανάστες

Τον καλεί να αναλάβει πρωτοβουλία εντός ΕΕ για να λυθεί το θέμα με το πλοίο της Open Arms.

Μετά τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος με το μήνυμά του για τους μετανάστες προκάλεσε την ειρωνική τοποθέτηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και με τη σειρά του του απάντησε καταλλήλως, ακόμα ένας διάσημος ηθοποιός ενώνει τη φωνή του για το μεταναστευτικό.

Αυτή τη φορά ήταν ο Χαβιέ Μπαρδέμ που απηύθυνε μήνυμα στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλία εντός της ΕΕ και να ηγηθεί διαδικασίας για τον επιμερισμό των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε βίντεό του, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους διασώστες και στους διασωθέντες πρόσφυγες πάνω στο σκάφος, ο Μπαρδέμ απευθύνει «επείγουσα» έκκληση στον Σάντσεθ να ηγηθεί της πρωτοβουλίας και «να εργαστεί ώστε αυτή να είναι σύμφωνη με την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ηθική που η Open Arms εκπροσωπεί ως ισπανική οργάνωση στον υπόλοιπο κόσμο».

Συνολικά 151 πρόσφυγες και μετανάστες, συν το πλήρωμα του σκάφους, βρίσκονται ακόμη στα ανοικτά αναμένοντας να τους δεχθεί κάποιο ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες πρόσφυγες, ένδεκα ημέρες μετά την διάσωσή τους.

Για τον διάσημο ηθοποιό «η Ισπανία είναι η ιδανική και δίκαιη χώρα» για να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς είναι η χώρα προέλευσης της ΜΚΟ, «η οποία επιτελεί ένα εξαίρετο έργο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τη διάσωση των ανθρώπων που πνίγονται σε καταστάσεις που δεν μπορούμε ούτε να φαντασθούμε, με μοναδικό τους στόχο να επιβιώσουν και να παράσχουν ένα μέλλον στις οικογένειες και στα παιδιά τους».

Το περασμένο Σάββατο, η σύντροφος του Χαβιέ Μπαρδέμ Πενέλοπε Κρουζ και ο επίσης Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας εκφράσθηκαν υπέρ της βοήθειας στην προσπάθεια της Open Arms να ελλιμενιστεί σε ασφαλή προορισμό. Ενώ η Κρουζ ζήτησε μέσω Instagram «ένα ασφαλές λιμάνι τώρα», ο Μπαντέρας χαρακτήρισε ως «φρίκη» την κατάσταση αυτή: «Υπάρχουν δυνατές λύσεις στα θέματα αυτά, θα έλεγα της Αφρικής, αλλά στην πραγματικότητα είναι προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στον βορρά και τον νότο» πρόσθεσε.

Αλλά και ο γνωστός μπασκετμπολίστας Μαρκ Γκασόλ, ο πιανίστας Τζέιμς Ρόντς και ο δημοσιογράφος Χουάν Ραμόν Λούκας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην τιτάνια προσπάθεια των διασωστών του Open Arms, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο Μπαρδέμ κι οι άλλες διασημότητες δεν είναι οι μόνοι που επικρίνουν την αμέτοχη στάση της Ισπανίας έως τώρα στο δράμα του σκάφους της Open Arms. Και για τον εθνικό συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Αλβέρτο Γκαρθόν, «η ισπανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι συνένοχος στους θανάτους στη Μεσόγειο. Αξιώνουμε να βοηθήσει την Open Arms και να σταματήσει να φέρεται στην υπόθεση αυτή όπως ακριβώς η ακροδεξιά του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι», όπως τόνισε ο ίδιος στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση