Ο Πλάθιντο Ντομινγκο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 22:47 Ο Πλάθιντο Ντομινγκο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

O σπουδαίος μουσικός διαβεβαίωσε σήμερα πως πάντα πίστευε ότι η αλληλεπίδραση που είχε με τις γυναίκες ήταν «ευπρόσδεκτη και συναινετική».

Η όπερα του Λος Άντζελες, γενικός διευθυντής της οποίας είναι ο διάσημος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα «αναθέσει σε δικηγόρο να ερευνήσει τις ανησυχητικές κατηγορίες» σε βάρος του περίφημου μουσικού, τον οποίο 9 γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

«Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και οι καλλιτέχνες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να νιώθουν ασφαλείς στο εργασιακό περιβάλλον τους» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η όπερα, μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, όπου καταγράφονται με λεπτομέρειες οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομίνγκο.

Από την πλευρά του, ο σπουδαίος μουσικός διαβεβαίωσε σήμερα πως πάντα πίστευε ότι η αλληλεπίδραση που είχε με τις γυναίκες ήταν «ευπρόσδεκτη και συναινετική».

Στην έρευνα που δημοσίευσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εννέα γυναίκες— οκτώ τραγουδίστριες και μία χορεύτρια, εκ των οποίων μονάχα η μία θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά της, κατήγγειλαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ισπανό τενόρο, που θεωρείται ο μεγαλύτερος εν ζωή αστέρας της λυρικής σκηνής.

«Οι κατηγορίες αυτών των προσώπων που τοποθετούνται σε ορισμένες περιπτώσεις σε 30 χρόνια πριν, είναι πραγματικά ανησυχητικές και όπως παρουσιάζονται, ανακριβείς» υπογράμμισε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ηλικίας 78 ετών, που είναι μαέστρος και γενικός διευθυντής της όπερας του Λος Άντζελες, σε ένα δελτίο τύπου, που έστειλε ο μάνατζέρ του.

«Είναι, εντούτοις, οδυνηρό να ακούω ότι μπόρεσα να προβληματίσω τον οποιονδήποτε ή να τον θέσω σε άβολη θέση, ακόμα κι αν τα γεγονότα συνέβησαν πριν από πολύ καιρό και ενάντια στις προθέσεις μου» συνεχίζει ο Ντομίνγκο, που είναι παντρεμένος εδώ και καιρό.

«Πίστευα ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις και οι σχέσεις μου ήταν πάντα ευπρόσδεκτες και συναινετικές. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν και που έχουν συνεργαστεί με εμένα γνωρίζουν ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα πλήγωνε, θα πρόσβαλε ή θα προκαλούσε αμηχανία σε κάποιον».

Οι 9 γυναίκες, που αναφέρονται στην έρευνα του Associated Press, κατηγορούν τον Ντομίνγκο ότι τις παρενόχλησε σε μια περίοδο 30 ετών, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Μία καταγγέλλει ότι έβαλε το χέρι του κάτω από το φουστάνι της, άλλες τρεις ότι τις ανάγκασε να φιληθούν.

Οι 7 εξ αυτών λένε ότι η καριέρα τους επλήγη όταν τον απέρριψαν, ότι δεν μπορούσαν να ξανασυνεργαστούν ποτέ μαζί του. Ήταν όλες νέες και στην αρχή της καριέρας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση