Ναρκωτικά και αλκοόλ είχε καταναλώσει ο μακελάρης του Οχάιο πριν την επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 19:42 Ναρκωτικά και αλκοόλ είχε καταναλώσει ο μακελάρης του Οχάιο πριν την επίθεση

Ο ένοπλος ο οποίος σκότωσε εννέα ανθρώπους έξω από ένα μπαρ στο Ντέιτον, στην Πολιτεία Οχάιο, είχε κοκαΐνη, ηρεμιστικά και αλκοόλ στον οργανισμό του όταν διέπραξε την επίθεση, διαπίστωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας Μοντγκόμερι.

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και μέσω Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε εξάλλου ότι δύο από τα θύματα της σφαγής χτυπήθηκαν από πυρά αστυνομικών που επενέβησαν στον τόπο του μακελειού.

«Αν και είναι βαρύ για μας το ότι η αντίδρασή μας έβλαψε τους ανθρώπους αυτούς, μας ανακουφίζει το γεγονός ότι καμιά από τις σφαίρες μας δεν προκάλεσε τον θάνατο οποιουδήποτε από τα αθώα θύματα», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντέιτον, ο Ρίτσαρντ Μπιλ, μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κεντ Χαρσμπάρτζερ, ιατροδικαστή της Κομητείας Μοντγκόμερι, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής στο πτώμα του 24χρονου Κόνορ Μπετς εντοπίστηκε η παρουσία ναρκωτικών, φαρμάκου και αλκοόλ στον οργανισμό του. Δεν διασαφηνίστηκε ποια ήταν η ποσότητα ή η επίδραση κάθε ουσίας που είχε πάρει την ώρα της επίθεσης.

Η σφαγή της 4ης Αυγούστου, που έλαβε τέλος όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο, ήταν μόνο το μία από τις επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα μέσα σε τρεις εβδομάδες, οι οποίες προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ και επανέφεραν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το ζήτημα της οπλοκατοχής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε φίλο του Μπετς, τον 24χρονο Ίθαν Κόλι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο για ψευδή δήλωση στοιχείων ως προς τη χρήση ουσιών όταν συμπλήρωσε την απαιτούμενη φόρμα για να αγοράσει όπλο και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ανακοινώνοντας την απαγγελία των κατηγοριών, εισαγγελείς εξήγησαν ότι ο Κόλι ομολόγησε πως αγόρασε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα αξεσουάρ για ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 και τον διπλό γεμιστήρα χωρητικότητας 100 σφαιρών που χρησιμοποίησε ο Μπετς κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Κόλι είχε κρατήσει τα αντικείμενα αυτά στο διαμέρισμά του στο προάστιο Κέτερινγκ του Ντέιτον ώστε να μην τα αντιληφθούν οι γονείς του Μπετς, σύμφωνα με δικόγραφα. Πάντως ο νεαρός δεν κατηγορείται για συνέργεια στον σχεδιασμό ή στη διάπραξη της επίθεσης.

Ο Μπετς άνοιξε πυρ έξω από μπαρ στη συνοικία Όρεγκον του Ντέιτον στη μία της 4ης Αυγούστου. Η επίθεσή του τερματίστηκε όταν έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλεγόταν η 22χρονη αδελφή του δράστη, η Μέγκαν.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κόνορ Μπετς είχε εμμονή με τη βία και ήθελε να σκοτώσει μαζικά ανθρώπους καιρό πριν διαπράξει τη σφαγή στο κέντρο του Ντέιτον.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση